Hava Durumu

Samsung'dan 500 milyon dolarlık yatırım!

Samsung bu sıralar Galaxy S20 serisi ile birlikte yaptığı yatırımlarla da konuşuluyor. Önümüzdeki ay başında yeni amiral gemisi ailesini tanıtacak şirket Hindistan'a yapacağı yatırım haberiyle dikkat çekti. Samsung 500 milyon dolar yatırım ile Hindistan'da önemli bir adım atacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2020 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2020 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Samsung'dan 500 milyon dolarlık yatırım!

Samsung 500 milyon dolar yatırım ile Hindistan'da!

Samsung bu sıralar sadece Galaxy S20 serisi ile gündemdeydi. Bugün ise önemli bir yatırım haberi geldi. Samsung Hindistan'a yapacağı 500 milyon dolarlık yatırım ile akıllı telefon ekranı üretecek. Birçok akıllı telefon üreticisi için ekran üreten şirket yeni ekranlarının bir kısmını da Hindistan'da üretecek.

Bir zamanlar Hindistan'ın akıllı telefon pazarına öncülük eden Samsung, Hindistan operasyonlarına ekran üretmek için Yeni Delhi'nin eteklerinde bir üretim tesisi kuracak. Bu tesisi kurabilmek için yapacağı 500 milyon dolar yatırım da bu ay başında yerel düzenleyiciye yapılan başvurunun ardından açıklandı.

Samsung, tesisin akıllı telefonlar için ekranlar ve çok çeşitli diğer elektronik parçalar üreteceğini bildirdi. Ekran dışında üretilecek diğer parçalar net bir şekilde belirtilmedi fakat fabrika kurulumuyla birlikte detayların da netleşmesi bekleniyor.

2018 yılında Samsung, Noida'da dünyanın en büyük mobil üretim tesisi olduğunu iddia ettiği bir fabrika açmıştı. Bu fabrika için de şirket yaklaşık 700 milyon dolar harcamayı taahhüt etmişti. Bu durumun ardından yeni yapılan tesisin ve 500 milyon dolarlık yatırımın da, Samsung'un akıllı telefon bileşenleri üretme kapasitesini daha da artırmasına ve Yeni Delhi'nin sunduğu bir dizi vergi avantajına sahip olmasına yardımcı olacağı düşünülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.