Hava Durumu

Samsung Galaxy S7, S5'i geçmeyi başardı

ScientiaMobile şirketi tarafından yapılan bir araştırmayla birlikte dünyanın en çok kullanılan Samsung akıllı telefonu belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2017 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2017 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Samsung Galaxy S7, S5'i geçmeyi başardı

ScientiaMobile tarafından yapılan bir araştırmaya göre geçen yılın Galaxy S7 amiral gemisi, Nisan 2017'den bu yana dünyanın en çok kullanılan Samsung akıllı telefonu oldu. Rapor ayrıca Samsung Galaxy S7'in dünyadaki diğer Samsung akıllı telefonlardan daha fazla mobil tarama oluşturduğunu gösteriyor.

Sadece bir ay önce Kantar World Panel, ABD'de en çok kullanılan Samsung akıllı telefonun Galaxy S5 olduğunu ortaya koymuştu ancak dünya genelinde Galaxy S7'nin tüm Samsung akıllı telefonlar arasında en fazla kullanıcı tabanına sahip olduğu görülüyor.

Araştırma ayrıca Galaxy S5'in popülerlik açısından zirveye ulaşması ve Kasım 2015'te %5.5'lik bir paya ulaşmasının 579 gün sürdüğünü gösterirken, Galaxy S6'nın Haziran 2016'da piyasaya sürülmesinden 428 gün sonra %3.1'lik maksimum kullanıcı tabanına ulaştığını ortaya koyuyor.

Galaxy S7, Galaxy S5 ve S6'yı geçti

Galaxy S7, piyasaya sürülmesinden bu yana geçen 400 gün içinde popülaritesini artırmayı başararak, Galaxy S5 ve S6'dan çok daha fazla kişi tarafından kullanıldı. Yayınlanan verilere göre Samsung, 2017 yılının ilk çeyreği sonunda 55 milyon Galaxy S7 ve S7 edge akıllı telefon satmayı başarmış durumda.

Raporda, kısa süre önce piyasaya sürülen Galaxy S8 hakkında bilgi yer almıyor. Ancak bazı Galaxy S5 ve Galaxy S6 sahipleri cihazlarını yükseltmek isteyebileceğinden, Samsung'un en son amiral gemisi kullanıcı tabanını katlanarak arttırma potansiyeline sahip.

Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerine yönelik ön siparişlerin önceki şirket amiral gemilerinin ön siparişlerini geçtiğini ve cesaret verici seviyelere ulaştığını söyledi. Samsung, en yeni amiral gemisini önceki akıllı telefonlarından daha fazla satmak ve en çok kullanılan Samsung cihazı haline getirmek istiyor ancak bu gerçekleşene kadar en az bir yıl geçecek.

Samsung o zamana kadar Galaxy S8'in satın alınması için çeşitli promosyonlar sunarak daha fazla müşteri çekmeyi hedefliyor. Öte yandan bu yılın ilerleyen aylarında heyecanla beklenen Galaxy Note 8'in piyasaya sürülmesi ile 2017, Güney Koreli akıllı telefon üreticisi için çok başarılı bir yıl olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.