Hava Durumu

'Sanal zorbalığın' kurbanı oldu...

Yunanistan, ülkede "sanal zorbalığın" (cyber bullying) ilk kurbanı olan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Lina Koemci'nin dramını konuşuyor. Lina'nın bunalım sonucu canına kıydığı söylenmişti. Annesi Stavrula Koemci ise korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Sanal zorbalığın' kurbanı oldu...

28 Kasım 2016'da, Selanik Üniversitesi'nin öğrenci yurdunun 9'uncu katından atlayarak hayatına son veren Lina Koemci için polis ve savcı "ruhsal sorunları bulunduğu" için intihar ettiği sonucuna vardılar. İlk andan itibaren "kızımı intihara sürükleyen adamı bulun" diye feryat eden anne Stavrula Koemci, kızının hiçbir ruhsal sorunu olmadığını savundu. İşin peşini de bırakmadı. Avukatının da yardımları ile iz sürdü. Kızının intihara zorlandığını gösteren delillere ulaştı. Selanik Savcısı geçtiğimiz günlerde Lina Koemci dosyasını yeniden açtı. Aynı zamanda da tüyler ürpertici gerçek ortaya çıktı. Lina, sanal alemde kendisine yapılan şantajlara ve tehditlere dayanamayarak intihar etti ve "sanal zorbalığın Yunanistan'daki ilk kurbanı oldu.

MANKEN OLACAKSIN YALANINA KANDI

İşte, Lina'nın, sanal alemin onca faydalarına rağmen, özellikle gençler için ne gibi tehlikeler de içerdiğini gösteren trajik öyküsü: Kuzey Yunanistan'da 29 bin nüfuslu Yianitsa şehrinde doğan ve 5 çocuklu fakir bir ailenin büyük kızı Lina, 2013'de Aristotelion Üniversitesi Biyoloji Fakültesi'ne girmeyi başarınca, ailesinden ayrılıp Selanik'teki öğrenci yurduna yerleşti. Henüz 19 yaşında idi. Yianitsa'da tanıdığı ve halen Girit'te üniversite öğrencisi olan bir arkadaşının "Çok güzelsin. Tanıdığım manken ajansı sahibi arkadaşım var. Senin çıplak ve yarı çıplak fotoğraflarını çekeyim. Ünlü olursun.çok para kazarırsın. Bu fotoğrafları sadece sen, ben ve ajans sahibi arkadaşım bilecek" şeklindeki teklifini kabul etti. Ancak, çıplak fotoğralar birkaç gün sonra sanal alemde yer aldı. Talihsiz Lina'nın kabusu başlamıştı.

CİNSEL ŞANTAJLAR

Yunanistan'ın dört bir yanından mesajlar geliyordu bilgisayarına. "Ya benimle olursun ya da ailene habervereceğiz", ":Benimle sevişmezsen, tüm Yianitsa halkı yaptığın rezilliği öğrenecek" ve "Bana da poz vereceksin. Akis halde yandın" şeklinde tehdit mesajları. Fotoğraflarını çeken arkadaşını aradı "Bana bunu neden yaptın?" diye sordu. Ne cevap, ne bahane, ne de özür.. Ailesi, çevresi öğrenir korkusuyla polise gitmedi. Ancak, tehditler de bitmek bilmiyordu. Durumu ailesine anlattı. Aile, Lina'yı korumak için kenetlendi. Zamanla konu unutuldu.

ÜÇ YIL SONRA YENİ KABUS

Üç yıl geçti aradan. Hem tahsiline devam ediyor, hem bir güzellik salonunda çalışıyor, hem spora gidiyordu Lina. Yaman bir kickboksçu olmuştu.
Her genç kız giebi normal bir özel hayatı da vardı. Selanik'in Kalamaria ilçesinde yaşayan Aleks adlı bir erkek ile tanıştı.Birlikte geziyor, eğleniyor, güzel vakit geçiriyorlardı. Ta ki günün birinde Aleks gerçek yüzünü gösterinceye kadar. Aleks bir gün "Lina, seninle sevişmemizi kaydettim. Eğer arkadaşlarımla birlikte grup seks yapmamızı kabul etmezsen, videoyu sanal alemde yayınlayacağım" deyince ikinci kez dünyası yıkıldı.

TRAJİK SON

İki ay kadar sürdü Aleks'in tehditleri. Dayanamadı sonunda. 28 Kasım 2016'da öğrenci yurdunun 9'uncu katında kalan 2 kız arkadaşının odasına gitti. Ağlıyordu, titriyordu. Teselli etmeye çalıştılar. Bir ara sakinleşir gibi oldu. "Biraz hava alayım" diyerek odanın terasını çıktı. Arkadaşları Lina'yı ikna edememişti. KAYNAK: Yorgo KIRBAKİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.