Hava Durumu

Sapık öğretmenin cezası belli oldu

ABD'de öğrencilerine sosyal medyadan çıplak fotoğraflarını gönderdiği ortaya çıkan bir lise öğretmeni üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2017 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2017 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sapık öğretmenin cezası belli oldu

ABD'nin Connecticut eyaletinde iki öğrencisine Instagram'dan çıplak fotoğraflarını yollayan 39 yaşındaki bir lise öğretmeninin cezası belli oldu. Madison kentindeki Daniel Hand Lisesi'nde 12 yıldır İngilizce öğretmenliği yapan Allison Marchese'nin fotoğraf gönderdiği öğrencilerden birinin yaşının 14, diğerinin ise 17 olduğu belirtildi.

Mahkemede savcılıkla uzlaşmayı tercih eden Marchese, bu sayede 20 yıla kadar çıkabilecek hapis cezasından kurtuldu. Evli ve iki çocuk annesi olan Marchese'ye üç yıl hapis cezası veren hakim Melanie L. Cradle; 39 yaşındaki öğretmene, "Sen bir öğretmendin. Yani insanların itimat ettiği bir işin vardı... Öğretmenleri olduğun çocuklar şu an senin kurbanların. Öğretmenlik, gençlerimizin yaşamlarını, düşüncelerini ve değerlerini şekillendiren soylu bir meslek. Bu kesinlikle, daha ciddiye alman gereken bir armağandı" dedi.

Duruşmada öğrencilerin akrabaları, yaşanan olayların çocukların hayatları üzerindeki etkilerini anlatırken; Marchese gözyaşlarını tutamadı.

Mahkeme sonucunda, kurbanlarıyla 10 yıl boyunca irtibata geçmesi de yasaklanan Kanada asıllı Marchese, beş yıl da gözetim altında tutulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.