Hava Durumu

Sarımsak kalbe iyi geliyor

Liverpool John Moores Üniversitesi'nden Prof. Dr. Khalid Rahman, sarımsağın kalp, kanser ve yaşlılıkla ortaya çıkan hastalıkları önlediğini, ayrıca çok güçlü bir antioksidan olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2013 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2013 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sarımsak kalbe iyi geliyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen bir konferansta "Sarımsak ve Kardiyovasküler Hastalık İlişkisi" ele alındı. BAÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen konferansa, Liverpool John Moores Üniversitesi'nden Prof. Dr. Khalid Rahman konuşmacı olarak katıldı. Rahman, “Sarımsak ve Kardiyovasküler Hastalık, Mitolojinin Arkasındaki Gerçek” konusunu ele aldı. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'ndaki konferansa dekanlar ve müdürlerin yanı sıra çok sayıda öğretim elemanı ile öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Khalid Rahman, sarımsağın kardiyovasküler hastalıklar, kanser ve yaşlılıkla birlikte ortaya çıkan rahatsızlıkları önlediğini, ayrıca güçlü antioksidan özelliklere sahip olduğunu belirtti. Rahman, gerçekleştirdiği sunumdaki verileri, kardiyovasküler hastalıkları önlemede bekletilmiş sarımsak ekstraktının (AGE) rolünü araştıran, 'Nutrasötiks Araştırma Grubu'nun (Nutraceuticals Research Group) elde ettiği bilimsel verilere dayandırdı. Konferans büyük bir dikkatle takip edildi.

Prof. Dr. Khalid Rahman ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Adil Hişmioğulları, konferans sonrasında BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan’ı makamında ziyaret etti. Rektör Alkan, konferanstaki sunumundan dolayı konuğuna teşekkür etti. BAÜ Rektörü Mahir Alkan, burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Khalid Rahman'a hediye verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.