Hava Durumu

SAT komutanı kumpasın intikamını böyle aldı!

Darbe girişimine katılan SAT komandolarını mesai arkadaşları yakaladı. Operasyonu FETÖ’cülerin kumpasıyla Poyrazköy Davası’nda hapse atılan SAT Komutanı Deniz Albay Turhan Ecevit ve yardımcısı Deniz Albay Ercan Kireçtepe yönetti

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 07:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 07:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
SAT komutanı kumpasın intikamını böyle aldı!
15 Temmuz darbe girişiminde karanlıkta kalan detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Edinilen bilgiye göre darbe girişimine 24 Sualtı Taarruz Komandosu (SAT) katıldı. TSK’nın en seçkin askerleri arasında yer alan özel eğitimli SAT’lar darbe gecesi için ya izin aldılar ya da özellikle mesai ve nöbetlerini değiştirdiler. Gece yapılan sayımda darbeye katılanlar tespit edildi.

Komutanları rehin aldılar

İstanbul’daki SAT üssünden tam teçhizatlı olarak Ankara’ya geçen darbeci komandoların bir kısmının Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oteline yapılan saldırıya katıldığı tespit edildi. Ankara’da kalan cuntacı SAT Komandoları ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Orgeneral Yaşar Güler ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın rehin tutulduğu darbenin merkez üssü olarak gösterilen Akıncı 4’üncü Ana Jet Üssü’nün güvenliğini sağladı.

5 SAT hâlâ firari

Ancak darbeci SAT komandolarını etkisiz hale getiren yine kendi mesai arkadaşları oldu. Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından 11 SAT komandosu asker İstanbul’a döndü. Bu ekibin İstanbul’a döndüğünü haber alan SAT Komutanı Deniz Albay Mustafa Ecevit Turhan ve yardımcısı Deniz Albay Ercan Kireçtepe liderliğinde operasyon başlatıldı.

Poyrazköy Davası’nda terör örgütü üyeliğiyle suçlanıp hapis yatan ve geçtiğimiz Ekim ayında beraat ederek görevlerine dönen Turhan ve Kireçtepe’nin yönettiği operasyonda 11 darbeci SAT komandosu yakalanarak gözaltına alındı. Darbe girişimine katılan 6 SAT Komandosu ise Akıncı 4. Ana Jet Üssü’nden ayrılarak Ankara’da SincanCumhuriyet Savcılığı’na teslim oldu. Önceki gün Muğla’nın Ula İlçesi’nde yakalana Üsteğmen A.S. ile birlikte iki SAT komandosu da Marmaris’te yakalandı. Edinilen bilgiye göre darbe girişiminin ardından 5 SAT komandosu ise firar etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.