Hava Durumu

Satanist cinayetinde karar

İstanbul Ortaköy Mezarlığı'nda 1999 yılında 17 yaşındaki Şehriban Coşkunfırat'ı satanist cinayete kurban eden 3 hükümlünün, Coşkunfırat ailesine toplamda 142 bin TL tazminat ödemesine karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Satanist cinayetinde karar

Ortaköy'de 18 yıl önce satanist ayin sebebiyle öldürülen Şehriban Coşkunfırat'ın ailesi, cinayeti işleyen Engin Arslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer'den 142 bin TL tazminat kazandı. Şehriban'ın ablası Derya Coşkunfırat, "Katillerden alınacak hiçbir para Şehriban'ın canından kıymetli değil. Biz bu paranın tamamını bağışlayacağız. Bizim için önemli olan katillerin işledikleri suçu unutmamalarıydı" dedi.

Şehriban Coşkunfırat 13 Eylül 1999 gecesi, henüz 17 yaşındayken, kısa süre önce tanıştığı arkadaşları Engin Arslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer tarafından öldürüldü. Polis 3 kişiyi gözaltına aldığında, kamuoyu da ilk satanist cinayetin detaylarını öğrendi. O gece bir deprem olmuş, sanıklar da beraberlerindeki Şehriban Coşkunfırat'ı şeytana kurban etmişlerdi.

16 YILDA TAHLİYE OLDULAR

Engin Arslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer 16'şar yıl hapis yattıktan sonra cezaevinden tahliye edildi. Şehriban'ın ailesi tahliye haberlerinin ardından kızlarının katili 3 isme tazminat davası açtı. Coşkunfırat Ailesi tazminat davasına emsal olarak da Münevver Karabulut'un ailesine ödenen tazminatı gösterdi.

BABAYA 30, ABLALARA 15'ER BİN LİRA TAZMİNAT

İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi dün görülen son duruşmada tazminat davasını karara bağladı. Mahkeme Şehriban'ın Babası Mehmet Coşkunfırat'a 1999'dan bu yana hesaplanacak faiziyle 22 bin TL maddi tazminat ve 30 bin TL manevi tazminat, Şehriban Coşkunfırat'ın altı ablasına ise 15'er bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Mahkeme tazminatın ve yasal faizin 3 sanık arasında eşit olarak ödenmesine karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.