Hava Durumu

Savaş mağduru hayvanlar Bursa'ya alışıyor

Suriye'nin Halep Kenti'ndeki hayvanat bahçesinden Türkiye'ye getirilerek Bursa Karacabey'deki yaban hayatı kurtarma merkezine yerleştirilen yaban hayvanlarının tedavi ve bakımları devam ediyor. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, merkezi ziyaret ederek hayvanlar hakkında bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2017 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2017 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Savaş mağduru hayvanlar Bursa'ya alışıyor

Suriye'de devam eden iç savaştan zarar gören Halep Hayvanat Bahçesi'ndeki yabani hayvan türlerinin tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) ile Four Paws sivil toplum kuruluşu ortak bir çalışma yürütüyor. Bu çerçevede Halep Hayvanat Bahçesi'nde hayatta kalan hayvanların kurtarılması amacıyla kampanya aracılığıyla 3 aslan, 2 kaplan, 2 ayı ve 2 sırtlan 29 Temmuz'da Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Merkezde bakım ve tedavi altına alınan hayvanlar genel anestezi altında ayrıntılı şekilde muayene edildi ve gerekli tedavileri yapıldıktan sonra Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki barınaklara yerleştirildi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'da hayvanların kaldığı Karacabey Ova Korusu Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi'ni ziyaret ederek, hayvanlar hakkında bilgi aldı. Başkan Ali Özkan, şöyle dedi:

"Suriye'de binlerce insan ve binlerce sivil katledilirken bu savaş ortamından diğer canlılar ve hayvanlar da zarar görüyor. Savaş ortamından kaçan insanlara, çocuklara, kadınlara, yaşlılara ve yaralılara sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir kuruluşu da bu hayvanlara sahip çıktı. Biz hem insanı hem de bütün canlıları Cenab-ı Allah'ın mukaddes bir emaneti olarak kabul ediyoruz. Bu hayvanların buraya getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Karacabey Ova Korusu Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi'nde ki görevlileri de, "Merkezimizde Suriye'den zor şartlardan kurtarılarak getirilen aslan, kaplan, sırtlan var. Bunları burada misafir ediyoruz. Tedavilerini yapıyoruz. Bu hayvanlar buraya çok zor şartlarda geldi. Orada savaş ortamında bitkin düşmüşler, yaraları vardı. Tedavileri devam ediyor. Buradaki ortama da alışıyorlar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.