Hava Durumu

Savaş uçakları saldırıyor! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Çatışmasızlık anlaşmasının ilan edildiği İdlib'i hedef alan rejime ait jetler, birçok noktayı saatler içinde bombardımana tuttu. Anadolu Ajansı dört sivilin öldüğünü, birçok yaralının ise tedavi altına alındığını bildiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Savaş uçakları saldırıyor! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İç savaş ülkesi Suriye'de garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran'ın çatışmasızlık bölgesi ilan ettiği İdlib'de silahlar yeniden ateşlendi. Şam rejimine ait savaş uçakları, muhaliflere ait bölgelere bombardıman düzenliyor. Anadolu Ajansı, bugün içinde 10 ayrı noktanın bombalandığını bildiriyor. Sabah saatlerinde ilk saldırılar birbirine yakın mesafedeki Sukeyk, Habit ve Hamidiye köyleri ile Ter Ay bölgesine düzenlendi.

Ardından Nisan ayında kimyasal gaz kullanılan Han Şeyhun hedef alındı. Beyaz Baretliler grubuna ait sağlık merkezi vurulan yerler arasında. Saldırıda Hastane, ilaç deposu ve sivil savunma merkezi de vuruldu.Han Şeyhun'daki saldırının ardından rejime ait jetler güneydeki Kefer Nebil ilçesinde bir hastane ile Termele, Habit, Teri ve Teyr Mella köylere saldırılar düzenledi.

Saldırılarda dört sivil yaşamını yitirdi, yedi yaralı var.

Anadolu Ajansı, İdlib semalarında üç savaş uçağının dolaşmaya devam ettiğini aktarıyor.

İdlib, Suriye'deki rejim muhaliflerinin elindeki en büyük bölge olma özelliğini taşıyor. Mart 2015'ten bu yana muhaliflerin kontrolündeki bölge için Astana'da varılan anlaşma, geçen hafta duyurulmuştu.Hatay'ın hemen karşısında yer alan kente Türkiye, Rusya ve İran gözlemci askeri güçler gönderecek.

Yaklaşık iki buçuk aydır saldırıların durduğu İdlib'de Nisan ayında büyük bir katliam gerçekleşmişti. Han Şeyhin'de rejimin kullandığı sarin gazı en az 89 can kaybı meydana gelmiş, yüzlerce sivil de hastaneye taşınmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.