Hava Durumu

Savaştan kaçan Halepli doktor, Bursa'daki patlamada öldü

Suriye'deki iç savaştan kaçarak geldiği Bursa'da, çalıştığı fabrikada buhar kazanının patlaması neticesinde vefat eden Suriyeli Muhammed Battih, son yolculuğuna uğurlandı. Bir çocuk babası Battih'in Halep'te doktorluk yaptığı, 2 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye göç ettiği öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2017 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Savaştan kaçan Halepli doktor, Bursa'daki patlamada öldü

Gürsu ilçesindeki Uludağ Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil fabrikasında dün buhar kazanının patlaması sonucu 5 işçi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden işçilerden Suriyeli olan Muhammed Battih, Yıldırım'a Selçukbey Mahallesi'ndeki Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Suriye'nin Halep şehrinden 2 yıl önce Türkiye'ye göçen 33 yaşındaki Muhammed Battih'in Halep'teki bir hastanede doktor olarak çalıştığı öğrenildi. Bir yıl önce Gürsu'daki tekstil fabrikasında işe giren Battih, Suriye'deki iç savaş sebebiyle geldiği Türkiye'de, çalıştığı fabrikadaki buhar kazanının patlaması sonucu can verdi.

Suriyeli Battih'in eniştesi Abdul Fattih Idlibi, kız kardeşinin eşi Muhammed Battih'in ailesi ile birlikle 2 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini ve 1 çocuklarının olduğunu söyledi. Acı haberi alır almaz İstanbul'dan Bursa'ya geldiğini ifade eden Idlibi, "Kız kardeşimin eşi oluyor. 2 sene önce Bursa'ya geldiler, 1 sene önce de işe girdi. Halep'te doktordu, burada normal işçi olarak çalışıyordu. Allah rahmet eylesin" dedi.

Battih'in cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Erdoğanköy Mezarlığı'na defnedildi. Muhammed Battih'in yanı sıra aynı patlamada ölen Ebu Huseyn de Gürsu ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Suriyeli İbrahim Can'ın cenazesi ise yakınları tarafından Hatay'a götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.