Hava Durumu

Savcılıktan flaş 1 Mayıs kararı

Ankara'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 43 çocuk hakkındaki soruşturmada 13 gün içinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2014 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Savcılıktan flaş 1 Mayıs kararı

Savcılık, 1 Mayıs’ın bayram olduğunu, toplantı ve gösteri için izin gerekmediğini ve katılmanın da bir hak olduğunu vurgularken; çocukların da hangi davranışları ile yasaları ihlal ettiğinin anlaşılmadığını belirtti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen 1 Mayıs’ta uyarılara rağmen dağılmadıkları iddiası ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nu ihlal suçlamasıyla gözaltına alınan 43 çocuk hakkında, geçen 13 Mayıs’ta kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda şöyle denildi: “1 Mayıs kutlamalarının bayram olarak kutlandığı, o tarihte yapılan gösterilerin katılmanın bir hak olduğu, toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmak için önceden izin alınmasına gerek olmadığı, suça sürüklenen çocukların hangi davranışları ile gösteri yürüyüşlerine aykırı davrandıklarının tespit edilemediği, atılı suçun koşullarının oluştuğu yönünde dosyada şüphe oluşturacak deliller bulunmadığı anlaşıldığından kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.”  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.