Hava Durumu

Sayıştay'dan Mudanya Belediyesi'ne 'temiz rapor'

Sayıştay Başkanlığı; Mudanya Belediyesi'nin 2017 yılına ait mali bütçesi, gelir ve giderlerine ilişkin yaptığı denetlemede, kamu zararı oluşmadığı, belediyenin iş ve işlemlerinde kanunlara uyduğu yönünde rapor verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2018 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2018 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sayıştay'dan Mudanya Belediyesi'ne 'temiz rapor'

Başkan Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi'nin tertemiz bir belediyecilik anlayışı ile yönetildiğinin bir kez daha tescillendiğini söyledi.

Mudanya Belediyesi'nin 2017 yılına ait denetim raporu, Sayıştay Başkanlığı'nda incelendi.

2017 yılına ait mali rapor ve tablolarla, gelir, gider ve mallara ilişkin tüm mali faaliyet, karar ve işlemler ile bunlara ilişkin kayıt, defter ve belgeler üzerine denetim geçiren Mudanya Belediyesi'ne Sayıştay Başkanlığı tarafından kamu zararı oluşmadığı, belediyenin iş ve işlemlerinde kanunlara uyulduğu yönünde rapor verildi. Denetim, belediyelerin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygunluğunu tespit etmek, kamu idaresinin mali rapor ve tabloları doğru, güvenilir olarak yansıttığına ilişkin güvence elde etmek, mali yönetim, iç kontrol sistemlerini değerlendirmek amacıyla yürütülürken, Mudanya Belediyesi'nin tertemiz bir belediyecilik anlayışı ile yönetildiği de tescillemiş oldu. Sayıştay tarafından verilen kararı değerlendiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, defalarca müfettişler ve Sayıştay tarafından denetlendiklerini, her müfettişin Mudanya'dan ayrılırken memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Göreve geldiğinde "Tertemiz Başkan, Tertemiz Belediye, Tertemiz Mudanya" sözü verdiğini hatırlatan Başkan Türkyılmaz, yapılan bütün denetim ve soruşturmalardan tertemiz çıktıklarının altını çizdi. Başkan Türkyılmaz, "Göreve geldiğimizde tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğimizin sözünü vermiştik. Rantları kestik, peşkeş çekilen belediye mülklerini, halkın malını yine halkın kullanımına açtık. Doğrulardan asla taviz vermedik. Çünkü biz ailemizden, partimizden bu terbiyeyi aldık. Halkın parasını halkın yararına kullandık. 'Tertemiz Başkan, Tertemiz Belediye' sloganının altını dolduran adımlar attık" dedi.

BÜTÇEDE YÜZDE 90 ÜZERİNDE GERÇEKLEŞME

Raporda; "Gelir bütçesinin gerçekleşmeleri incelendiğinde gerçekleşme oranının yüzde 73-91 arasında olduğu ve gerçekleşmelerin son yıllarda arttığı görüşmektedir. 2017 yılında gelir bütçesi gerçekleşme oranı yüzde 90'ın üzerindedir. Kurumun gelir gerçekleşmeleri incelendiğinde en büyük artış, teşebbüs ve mülkiyet gelirlerinde görülmektedir. Bunun nedeni taşınmaz kira gelirleri ile ecrimisil gelirlerinden kaynaklanmaktadır" denildi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.