Hava Durumu

Seçim heyecanını doruklarda yaşadı! Vekilliği bir geldi bir gitti

Geride kalan 24 Haziran seçimlerinde MHP'den Aydın 1. sıra milletvekili adayı olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu 14 saatte 2 kez vekil olup 2 kez de vekilliğinin düşmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2018 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2018 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Seçim heyecanını doruklarda yaşadı! Vekilliği bir geldi bir gitti

Vekil olup olmadığının halen net olmadığını ve gidip gelen vekilliğin de MHP'nin hakkı olduğunu belirten Depboylu, "Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımız Bahçeli ile görüştük. Genel merkezimizden Aydın'a avukat gönderildi. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

Aydın'da seçimlerin tamamlanıp resmi olmayan sonuçların açıklanması ile Aydın'ın 8 vekilinin dağılımı AKP 3, MHP 1, CHP 3 İYİ Parti 1 olarak açıklanmıştı. Daha sonra MHP'nin vekil çıkaramadığı AKP'nin vekil sayısının 4 olduğu belirtildi. Yurtdışı oylarının sayımı ile sonuçların yeniden değiştiği ve AKP'nin vekil sayısının 4, MHP'nin vekil çıkaramadığı açıklandı. Bunun üzerine akşam saatlerinde partisinin il teşkilatından İl Başkanı Burak Pehlivan ve partililerle birlikte basın açıklaması yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, haklarını arayacaklarını söyledi.

MHP BAZEN 1 BAZEN 0 GÖSTERİLDİ

MHP'nin yaklaşık yarım asırlık siyasi tecrübesi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin vatanın ve milletin bekası ile ilgili konularda üzerine düşeni her zaman yaptığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Depboylu, "Vatan, millet ve devletin bekası için alınması gereken kararlarda MHP her zaman elini taşın altına koymuştur. Dün gerçekleşen seçimlerde sandıkların yüzde 99,96'sı açıldığını var sayarsak 57 bin 454 oy aldık. Buna yurtdışı ve gümrüklerden gelen oylar dahil değil. Yeni sistem bizi zorluyor. Ortaya çıkan milletvekili sayısı ittifak içinde gelgit yaşadı. MHP bazen 1 bazen 0 olarak gösterildi. Halen durum net değil. Arada 217 oy farkı var. Genel merkez ile görüştük. Aydın'a bir avukat gönderdiler. Oy hesaplamalarını inceleyecek. Hakkımızı arayacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.