Hava Durumu

Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak?

24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı seçimi öncesi vatandaşlar, merak ettikleri soruların yanıtı internette araştırıyor. Seçimlere sayılı günler kala en çok merak edilen konulardan biri de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde ne zaman yapılacağı. Peki, seçim ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak?

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2018 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2018 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak?

Türkiye 24 Haziran'da yeni dönem milletvekillerini ve Cumhurbaşkanı'nı seçmek için sandık başına gidecek. Seçimlere sayılı günler kala vatandaşlar da akıllarına takılan soruların yanıtını araştırıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimine dair cevabı en çok merak edilen soru ise, 'Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak?'. İşte merak edilen bu sorunun yanıtı...

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE İKİNCİ TUR NE ZAMAN YAPILACAK?

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verdiği bilgilere göre; 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için oy kullanılacak seçimde ilk turda yüzde 50+1 oy oranı geçen aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. İlk turda hiçbir adayın 50+1 oy oranına ulaşamaması durumunda ise Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci tur yapılacak. Birinci turda en yüksek oy alan iki adayın yarışacağı ikinci tur ise 8 Temmuz 2018 günü yapılacak. Bu turda en yüksek oyu alan aday Türkiye'nin Cumhurbaşkanı seçilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.