Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim yasakları resmen başladı!

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 14 Haziran 2018 tarihinde başlayan propaganda serbestliği bugün saat 18.00'de sona erdi. Seçimin sağlıklı ve düzenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla seçim günü uygulanacak yasaklar belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2018 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Seçim yasakları resmen başladı!

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçimler için belirlediği takvim uyarınca 14 Haziran 2018 tarihinde başlayan propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları bugün saat 18.00 itibariyle sona erdi. Yarın yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin sağlıklı ve düzenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla ise seçim yasakları uygulanacak. Seçim günü yani yarın saat 06.00'dan 24.00'e kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesi yasak olacak.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse, 5237 sayılı kanunun ilgili maddesi uyarınca köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.

Oy verme günü oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.
Seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçimler ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.
Radyo ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatlerinde ancak YSK tarafından seçimlerle ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin ve Cumhurbaşkanlığı seçim tutanaklarını kabul etme görevi YSK'da olacak. YSK'nın kararları aleyhine başka bir merciye başvurulamayacak. Kararda, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nda yer alan milletvekili seçilme şartları ve buna engel teşkil eden durumlar ile adaylara karşı itiraz ve adayların incelenmesi konuları da yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.