Hava Durumu

Seçimler ikinci tura kalırsa hangi tarihte sandığa gidilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '24 Haziran 2018 tarihinde erken seçime gidiyoruz' açıklamasının ardından siyaset kulisleri hareketlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2018 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Seçimler ikinci tura kalırsa hangi tarihte sandığa gidilecek?

Başkanlık seçiminde herhangi bir aday rakiplerine üstünlük sağlayamazsa seçimler ikinci tura kalacak. Anayasa'ya göre bu gibi durumlarda ikinci tur, seçimi izleyen ikinci pazar günü yapılıyor. Yani ilk turda kazanan olmazsa seçimlerde ikinci tur 8 Temmuz 2018 günü yapılacak.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin '28 Ağustos'ta erken seçim yapalım' çağrısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '24 Haziran 2018' açıklamasıyla yanıt verdi ve Türkiye'de seçim süreci resmen başladı.

Siyasi kulislerde birbiri ardına açıklamalar yapılırken, 24 Haziran'da yapılacak Başkanlık Seçimi'nde kazanan olması durumunda takvimin nasıl işleyeceği de merak konusu oldu.

Yenişafak'ın haberine göre; Anayasa'ya göre birden fazla turun olduğu seçimlerde eğer ilk turda kazanan olmazsa, "seçimi izleyen ikinci pazar günü" ikinci tur seçimleri yapılır diye açıklanıyor.

Buna göre 24 Haziran'daki seçimlerin ilk turunda herhangi bir aday üstünlük sağlayamazsa, seçimlerde ikinci tur 8 Temmuz 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek.

SINAVLAR ERTELENMİŞTİ

24 Haziran olarak açıklanan seçim tarihinin ardından, 23-24 Haziran 2018 olarak ilan edilen üniversite giriş sınavının tarihinin ne olacağı merak uyandırmıştı. YÖK'ten yapılan açıklamada YKS'nin 30 Haziran - 1 Temmuz'da yapılacağı açıklandı.

İKİNCİ TUR DA SINAVLARA DENK GELİYOR

İlk turda herhangi bir aday üstünlük sağlayamazsa ikinci turun 8 Temmuz 2018'de yapılması öngörülüyor. Ancak 8 Temmuz Pazar günü de Dikey Geçiş Sınavı ve Elektronik Yabancı Dil Sınavı yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.