Hava Durumu

Şehit Astsubay Gedik'le ilgili acı detay

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in, bölgeye hakim, başarılı ve çalışkan bir istihbaratçı olduğu öğrenildi. Gedik'in, Ankara'ya tayininin çıktığı ancak Maçka'daki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla geçici görevle Trabzon'a verildiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2017 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2017 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit Astsubay Gedik'le ilgili acı detay

Karadeniz Bölgesi'ndeki terörist faaliyetler konusunda uzman olan Gedik, Gümüşhane'de 4 yıl görev yaptı.

Şehit Gedik'in, Gümüşhane ve Giresun bölgesinde 2015 ve 2016'da terör örgütü mensuplarıyla sağlanan 5 sıcak temasa ilişkin istihbarat çalışmasını yürüttüğü, teröristlerin bölgeden ne zaman geçeceği yönündeki ipuçları sağladığı öğrenildi.



Bölgede 4 yıl gecesini gündüzüne katarak çalışan Gedik'in, Ankara'ya tayininin çıktığı, burada da Karadeniz'deki terör faaliyetlerle ilgileneceği ancak Maçka'daki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla geçici görevle Trabzon'a verildiği bildirildi.

Bölgedeki diğer jandarma personelinin fikir danıştığı Gedik'in, tüm yolları, yaylada yaşayan insanları, buralarda meydana gelen terör olaylarını tarihi, saati ve hikayesiyle aklında tutan, zeki ve işine titiz kimliğiyle de takdir topladığı kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.