Hava Durumu

Şehit ateşi o iki ile düştü

Şırnak'ta güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 29 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Habib Gökçe’nin şehit olduğu haberi, Çorum merkezdeki baba evini gözyaşlarına boğdu. Şehidin abisinin Bursa'da öğretmen olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit ateşi o iki ile düştü
Şırnak PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan evli ve bir çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Habib Gökçe'nin acı haberini, Çorum’un Akkent Mahallesi'nde oturan baba Mehmet Gökçe ve anne Hatun Gökçe'ye İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri bildirdi. Acı haberi alan, ailenin yanında bulunan Uzman Çavuşun eşi Kübra Gökçe, sinir krizi geçirip gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Belediye tarafından şehidin evinin bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruldu. Dua sırasında baba Mehmet Gökçe gözyaşlarını tutamadı. 3 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan şehit Uzman Çavuş Habib Gökçe'nin ağabeyi Harun Gökçe'nin Ankara'da Uzman Çavuş olarak görev yaptığı, diğer ağabeyinin de Bursa'da öğretmen olduğu belirtildi.

Şehidin bugün toprağa verileceği belirtildi.

Aynı operasyonda şehit olan Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker'in Mersin'deki baba ocağına acı haber ulaştı.



Merkez Toroslar ilçesi Tozkoparan Mahallesi 87109 Sokak'ta oturan babası Hasan Eker ve annesi Aynur Eker'e, çocukları Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker'in şehadet haberi, Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer ve askeri yetkililer tarafından verildi. Aynı anda şehit astsubayın yaklaşık 1.5 yıl önce evlendiği Ankara'da yaşayan eşi Seçil Eker'e de yine askeri yetkililer tarafından acı haber ulaştırıldı. 

Çocukları Murat Erdi Eker'in şehadet haberi ile gözyaşlarına boğulan acılı aileyi, yakınları teselli etmeye çalıştı. Fenalık geçiren şehidin ablası Ayşe Eker'e ise sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin baba ocağına Türk Bayrağı asılırken, haberi alan komşuları da eve akın etti. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'da şehidin evine gelerek aileye baş sağlığı dileklerinde bulundu. 

Bu arada şehit astsubayın sosyal medya hesabındaki profilinde, "De ki; Ey kafirler, yenileceksiniz ve toplanıp ceheneme sürüleceksiniz" yazdığı görüldü. Şehidin cenazesinin nerede defnedileceği yönünde henüz ailenin bir karar vermediği öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.