Hava Durumu

Şehit ateşi o illere düştü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonlarda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci, Özel Harekat polisleri Taner Cinpolat ve Ömer Güney'in ailelerine acı haber ulaştı. Şehit ateşi, Balıkesir, Gaziantep ve Sivas'a düştü.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2016 22:56
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2016 22:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit ateşi o illere düştü
BALIKESİR'DE YAS VAR

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte devam eden operasyonlarda teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci'nin ailesine acı haber ulaştı.

Akşam saatlerinde şehidin Sındırgı ilçesine bağlı İbiller Mahallesi'ndeki evine gelen askeri yetkililer, acı haberi anne Gülay ve baba Eyüp Semerci'ye verdi. Evin önünde bir ambulans da hazır bekletilirken, ev Türk bayraklarıyla donatıldı.

\"\"

 Şehit Astsubay Ahmet Semerci'nin yeni nişanlandığı öğrenildi.

ŞEHİT ATEŞİ GAZİANTEP’E DÜŞTÜ

Şırnak’ın Cizre ilçesinde güvenlik ekiplerine yönelik roketatarlı saldırıda şehit düşen Özel Harekat Polisi Taner Cinpolat’ın Gaziantep’teki babaevine ateş düştü. 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristler tarafından polis ekiplerine düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Özel Hareket Polisi Taner Cinpolat'ın (27) Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde 5. Sokak'taki evine acı haber ulaştı. Acı haberi duyan şehidin babası Muzaffer Cinpolat ve annesi Güllü Cinpolat gözyaşlarına hakim olamadı. Bingöl’de görev yapan ve buradan Şırnak’ın Cizre ilçesine gönderilen şehit Cinpolat’ın babaevine Türk bayrağı asıldı. 

\"\"

4 kardeşi olan ve bekar olduğu öğrenilen Taner Cinpolat’ın ailesinin maddi durumunun kötü olduğu ve babasının seyyar satıcılık yaparak ailesine baktığı öğrenildi. Üniversite sınavlarında çok başarılı olduğu, buna rağmen polis olmak istediği öğrenilen şehidin kardeşleriyle beraber çalışarak tek katlı bir ev aldıkları belirtildi. 

Şehidin kardeşi Ferit Cinpolat, “Taner, vatanını, bayrağını çok severdi. Vatan sağolsun. Üniversite sınavlarında çok başarılıydı ama özellikle polis olmak istiyordu. En son özel hareket polisi oldu. 2,5 yıldan beridir görev yapıyordu” dedi. 
Taner Cinpolat’ın küçük kardeşi Yetkin Cinpolat ise, “Bu hainlerin yanına kalmayacak” ifadelerini kullandı.

SİVAS ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Özel Hareket Polisi Ömer Güney’in acı haberi memleketi Sivas’a ulaştı. 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Cudi Mahallesi Şan Sokak’ta PKK’lı teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyon sırasında uzun namlulu silahlar ile açılan ateş sonucunda yaralanan ve kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi’nde şehit olan 25 yaşındaki Özel Harekat Polisi Ömer Güney’in acı haberi memleketi Sivas’a ulaştı. Emniyet görevlileri, sağlık ekipleriyle beraber şehidin evinin bulunduğu Mimar Sinan Mahallesi Sinan Caddesi Site Evler’e gelerek acı haberi baba Sami Güney ve anne Sevim Güney’e verdi. Çocuklarının şehit olduğu haberini alan aile gözyaşlarına boğuldu. Şehidin oturduğu ev ve çevredeki binalara Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan yakınları şehidin evine akın etti.

\"\"

DIŞ GÖREVLENDİRME İLE CİZRE'YE GİTMİŞ

Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli olan Ömer Güney’in 2014 yılında Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olduğu ve ilk görev yeri olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atandığı öğrenildi. Güney’in üç ay önce bugün Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne tayin olduğu ve bir ay önce dış görevlendirme ile PKK ile mücadele kapsamında Cizre’ye gönderildiği belirtildi. Sami ve Sevim Güney çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan şehit polisin bekar olduğu öğrenildi. 

Şehit polisin babasının demiryollarında çalıştığı, kız kardeşi Elif’in ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nde okuduğu öğrenildi.Şırnak Emniyet Müdürlüğü’nde yapılacak törenin ardından şehit polisin naaşı uçakla Sivas’a getirilecek. Güney, Ulu Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı’nda bulunan polis şehitliğine defnedilecek. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.