Hava Durumu

Şehit cenazesinde imam, Atatürk'ün adını anınca...

Mardin’de Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne terör örgütü PKK’nın bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polislerden 32 yaşındaki Nefize Özsoy, memleketi Edirne’de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Törende imamın şehitler için dua okuduğu sırada Atatürk ve silah arkadaşlarını adını da anması üzerine büyük bir alkış tufanı koptu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit cenazesinde imam, Atatürk'ün adını anınca...
Öğretmen olarak ataması yapılmayınca 6 yıl önce polislik mesleğini seçen evli ve bir çocuk annesi Nefize Özsoy’un cenazesi, dün Mardin’de düzenlenen törenin ardından uçakla Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ne oradan da karayoluyla memleketi Edirne’ye getirilerek Yeni Şehir Mezarlığı’ndaki morga konuldu. Aile tarafından bu sabah mezarlık morgundan alınan Nefize Özsoy’un cenazesi helallik alınması için Şükrüpaşa Mahallesi 168’nci sokak üzerindeki baba evinin önüne getirildi. 

Şehit ailesinin yakınları ve komşularını yanı sıra baba evindeki helallik duasına Bulgaristan’dan gelen Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz ve çok sayıda soydaş da katıldı. Şehit polis Nefize Özsoy’un cenazesinin evinin önüne getirilmesinin ardından ayakta durmakta güçlük çeken annesi Hafize, babası Süleyman Çetin ve eşi polis memuru Cumhur Özsoy, bayrağa sarılı tabuta tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne Hafize Özsoy, kızının tabutuna sarılarak, "Kalk Nefizem, yavrum" diye feryat yetti. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm’ün dualarının ardından yeniden cenaze aracına konulan şehit polis memuru Nefize Özsoy’un cenazesi tören için, sadece şehit cenazelerinin kılındığı Selimiye Camii’ne getirildi.

KALABALIK CAMİYE SIĞMADI

Şehit polis Nefize Özsoy’u son yolcuğuna uğurlamak için binlerce Edirneli hemşerisi Selimiye Camii’ne akın etti. Cami içi, bahçesi ve çevresi tamamen doldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20 kadar kadın milletvekili ve parti yöneticileriyle, MHP'nin genel başkan adaylarından Meral Akşener de cami bahçesinde şehit polisin ailesine taziyelerde bulunarak yanlarında oturdu. 

Şehit polis Nefize Özsoy’un ailesine taziyede bulunan Kılıçdaroğlu daha sonra tabutu önünde saf tuttu. Cenaze törenine Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hükümeti temsilen cenazeye sadece Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ile Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe katıldı. 

İşte o anlar...


ATATÜRK'E DUAYA ALKIŞ

Selimiye Camii ve çevresini dolduran binlerce kişi, cuma namazının bitmesi ve cenaze namazının kılınmasını beklerken hutbe hoparlörle dışarı verildi. Hutbede imamın "Atatürk ve silah arkadaşlarına da" diyerek dua istemesi üzerine, binlerce kişiden alkış tufanı koptu. Alkışlar dakikalarca sürdü.

Cenaze başta Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş çelenk gönderdi. Başbakanlık çelengi ile İçişleri Bakanlığı'nın çelengi arasında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelengi üniformalı 5 polis tarafından korunması dikkati çekti.

SULTANAHMET'TE FACAYI ÖNLEMİŞ

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm cenaze namazını kıldırırken şehit polis Nefize Özsoy'un, İstanbul'da görev yaptığı sırada Sultanahmet Camisi'nde bir faciayı önlediğini söyledi. Kılınan namazın ardından şehit polis Nefize Özsoy’un tabutu meslektaşlarını omuzlarında camiden çıkarılarak cenaze aracına taşındı. Camiyi dolduran binlerce kişi cenazenin çıkışını alkışladı. Cenazenin arkasından yürüyen annesi Hafize, babası Süleyman Çetin ve eşi Cumhur Özsoy gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit polis Nefize Özsoy'un 4 yaşındaki kızı Elif ise camiye getirilmedi.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.