Hava Durumu

Şehit eşini üniforma giyip, asker selamı ile uğurladı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlarda PKK'lı teröristlerin bir eve tuzakladığı bombanın patlaması sonucu şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Kadir Demiryürek'in cenazesi, memleketi Adana'da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Törene şehit eşinin üniformasını giyerek katılan Gülcan Demiryürek, onu, asker selamı ile uğurladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit eşini üniforma giyip, asker selamı ile uğurladı
Mardin'de düzenlenen askeri törenin ardından Adana Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki babası Musa Demiryürek'in evine getirildi. Yaklaşık bin kişi tarafından karşılanan cenazenin bulunduğu araca gelerek eşinin tabutuna sarılan 1 çocuk annesi Gülcan Demiryürek, gözyaşı döktü. Şehidin kızı 19 aylık Lara ise bir yakının kucağında askerleri izlemesi dikkat çekti.

Uzman Çavuş Demiryünek'in cenazesi, ardından Sabancı Merkez Cami'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

Camiye fenalaştığı için tekerlekli sandalye ile getirilen anne Hatice Demiryürek, oğlunun tabutuna son kez sarıldı. Yakınların destek olmaya çalıştığı şehit annesi, "Oğlum sen beni habersiz bırakmazdın. Yavrum neden ses vermiyorsun. Haberlerde görüyordum, başıma geldi. Ne kadar zor bir acıymış" diyerek gözyaşı döktü. Baba Musa Demiryürek de metanetli görünmeye çalıştı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi askerler tarafından cenaze aracına götürülürken, Gülcan Demiryürek, eşini asker selamı ile yolcu etti. Şehidin cenazesi daha sonra Adana Asri Mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.