Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Şehit için mevlit okutacağım'' dedi, koyunları çaldı

Adana'da 3 ayrı hayvan satıcısına ''şehit için mevlit okutacağım'' diyen ve 21 koyunu çalarak kayıplara karışan dolandırıcı, polis tarafından yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2017 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2017 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Şehit için mevlit okutacağım'' dedi, koyunları çaldı

Adana'da, telefonla arayarak şehit için mevlit okutacağını söyleyen dolandırıcı, 3 hayvan satıcısının 21 koyununu çalarak kayıplara karıştı. Zanlı, polisin uzun uğraşları sonucu yakalanarak sorguya alındı. İfadesi alınan zanlı, adliyeye sevk edildi.

''ŞEHİTLERİMİZ İÇİN BİR HAYIR YAPACAĞIZ''

Edinilen bilgiye göre, Ökkeş K. adlı kişi aynı günde hayvan satıcılığı yapan İhsan S., Mirçe Ç. ve Ahmet T.'yi telefonla arayarak, "Şehit için mevlit okutacağım bana koyun lazım. Ancak parayı mevlit okutulduktan sonra vereceğim. Şehitlerimiz için bir hayır yapacağız." dedi. Bunun üzerine hayvan satıcıları şehitler için olduğunu duyunca parayı sonra almayı kabul etti. Ökkeş K. hayvan satıcıları İhsan S.'den 6, Mirze Ç.'den 6 ve Ahmet T.'den 9 olmak üzere 21 koyunu tanesini 750 liradan almak için anlaştı.

KOYUNLARIN TANESİNİ 650 LİRADAN SATTI

Ökkeş K. hayvan satıcılarıyla anlaştıktan sonra 3 nakliyeciyi arayarak koyun satın aldığını hayvan satıcısından alınıp kasaba götürülmesi gerektiğini bildirdi. Nakliyeciler verilen adrese giderek koyunları tanesi 650 liradan kasaba teslim etti. Ökkeş K. daha sonra nakliyecilere Güzelyalı Mahallesi'nde bir adres vererek kasaptan aldıkları paraları getirmeleri halinde kendilerine nakliye ücretlerini ödeyeceğini söyledi. Nakliyeciler, verilen adrese gelip parayı teslim edip kendi ücretlerini de aldı. Ökkeş K. parayı alıp kayıplara karıştı.

HAYVAN SATICILARININ TELEFONLARINI AÇMADI

Hayvan satıcıları bir iki gün sonra parayı istemek için Ökkeş K.'yi aradı ancak şahıs telefonunu açmadı. Şüphelenen şahıslar bir kaç kez daha Ökkeş K.'yı aradı ancak ulaşamayınca polise haber verdi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis önce koyunları alan nakliyecileri ve koyunları satın alan kasapları dinledi. Bu arada polis, şüpheli Ökkeş K.'yı da Seyhan ilçesinde yakaladı. Emniyete getirilen zanlının, hayvan satıcılarıyla sadece telefonda konuştuğu için telefon konuşması kaydedilip sesten teşhis çalışması yaptı.

SESİNDEN TESPİT EDİLDİ

Hayvan satıcıları telefondaki sesle kendini dolandıran kişinin sesinin aynı olduğunu tespit etti. Ayrıca nakliyecilerde zanlıyı teşhis etti. Zanlı sorgusunda dolandırıcılık yapmadığını ancak hayvan satıcılarının zararını giderebileceğini söylediği öğrenildi. Ökkeş K. ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.