Hava Durumu

Şehit pilotların isimleri belli oldu

Malatya 7'nci Ana Jet Üssü'nden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan 2 RF-4E tipi (Fantom) keşif uçağı Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkii'nde düştü. Kazada uçaklardaki 4 pilot şehit oldu. İşte o kahramanların isimleri..

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 07:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2015 07:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit pilotların isimleri belli oldu

Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için akşam saat 18.07’de kalkan 2 RF-4E keşif uçağı ile saat 19.05’te irtibat kesilince uçaklar radarda kayboldu. Kısa süre sonra uçakların Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkiinde düştüğü belirlendi. Kaza üzerine bölgeye Malatya, Diyarbakır ve Elazığ'dan AFAD ekipleri ile itfaiye ve ambulanslar sevk edildi. Jandarma ve AFAD ekiplerinin yaptığı aramalarda uçakların enkazının Ekinciler mevkiinde tepe bölgede bulundu. Arazi taraması sırasında 4 pilotun cenazesine ulaşıldı. 

ŞEHİT PİLOTLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU 

Düşen RF-4E tipi uçaklarda şehit düşen pilotların isimleri belli oldu. Kazada Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Salih Atalay ile rütbeleri öğrenilemeyen Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya isimli subaylar şehit oldu. 

ŞEHİT ATEŞİ 4 İLE DÜŞTÜ

Malatya'da düşen RF-4E tipi uçakta şehit düşen Hava Pilot Üsteğmen Onur Özkaya'nın İzmir'deki baba evine ateş düştü.

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

Uçak düştüğünü haberini televizyondan öğrenen baba Cengiz Özkaya'ya pilot oğlunun şehit haberini Ege Ordu Komutanlığı'nda görevli subaylar verdi.
\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

Malatya'da görev yapan Onur Özkaya'nın bir çocuk babası olduğu, eşinin de Malatya'da öğretmenlik yaptığı öğrenildi.

Şehit olan Kurmay Binbaşı Salih Sezer'in Eskişehir'deki baba ocağında yas var.

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

Askeri yetkililer, baba Mehmet ve anne Ayşe Sezer'in yaşadığı Fatih Mahallesi Nimet Sokak'ta bulunan bir aparmanın 2. katındaki evine gelerek, şehadet haberini verdi. Bu sırada apartmana büyük Türk bayrağı asıldı.

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen şehit Kurmay Binbaşı Sezer'in babası, annesi ve yakınları, askeri uçakla Malatya'ya götürülmek üzere evden ayrıldı.

BİR ACI HABER DE KONYA'YA

Malatya'da 7'nci Ana Jet Üssü'nden dün akşam havalanan iki RF-4E tipi keşif uçağının Akçadağ İlçesi Ekinciler Mevkii’nde düşmesi sonucu şehit olan pilotlardan Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeçi'nin memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'ne ateş düştü. 

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

Öğretmen eşi Meltem ve 1.5 yaşındaki kızı Zeynep Özbahçeçi ile birlikte Malatya'da yaşayan Şehit Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeçi'nin, Kadriye ve Necdet Özbahçeçi çiftinin tek çocuğu olduğu öğrenildi. Şehit Pilot Üsteğmen Özbahçeçi'nin babası Necdet Özbahçeçi'nin ise yıllar önce vefat ettiği belirtildi. Ereğli'de oturan annesi Kadriye Özbahçeçi'nin de torununa bakmak için bir süredir Malatya'da olduğu öğrenildi. 

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

5 GÜNDE 2 ACI

Şehit Pilot'un acı haberinin ardından Ereğli'deki baba ocağına da ateş düştü. Şehit Pilot Üsteğmen Özbahçeçi'nin geçen cuma günü vefat eden babaannesi Hüsniye Özbahçeçi'nin cenaze törenine katıldığı öğrenildi. Baba evinde taziyeleri kabul eden Şehit Pilot Üsteğmenin halası Fatma Özbahçeçi, ''Bir acı daha yaşadık. 5 gün önce annem vefat etti. Şimdi de yeğenimi kaybettim'' dedi.

Şehit Pilot Üsteğmen Özbahçeçi'nin amcasının torunu olduğunu belirten Abidder Özbahçeçi de, ''Geçen babaannesi vefat etti. Buraya gelip cenaze namazına katıldı. Babaannesi için son görevini yerine getirdikten sonra Malatya'ya döndü. Ardından da bu acı haberi aldık'' dedi.

Şehit Pilot Üsteğmen Özbahçeçi'nin bugün ikindi namazının ardından memleketi Ereğli'de toprağa verilmesi bekleniyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.