Hava Durumu

Şehit polisin oğlu, babasının fotoğrafına sarılıp ağladı

Tuzla'da hırsızlarla girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Battal Yıldız için Tuzla Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2017 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2017 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit polisin oğlu, babasının fotoğrafına sarılıp ağladı

Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile şehidin meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin annesi Kezban, babası Ali, ağabeyi Mustafa da Konya'dan gelerek törene katıldı.

Şehit Yıldız'ın eşi Emine ile çocukları 6 yaşındaki Hasan İlyas ve 2 yaşındaki Mehmet Ali de anneleriyle birlikte törende hazır bulundu. Şehidin annesi tören alanına girince gözyaşlarına hakim olamayarak ağıtlar yakarken, baba ile ağabey de şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

MUSTAFA ÇALIŞKAN: TÜRK POLİSİ GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPARAK ZALİMLERE GÜN YÜZÜ GÖSTERMEYECEK

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleşen törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Battal Yıldız'ın şehit edilmesine ilişkin bilgi verdi. Emniyet Müdürü Çalışkan, "Dün gece saat 03.30 sıralarında almış olduğu bir ihbarı değerlendirirken şüpheli bir şahsın önce kaçması ardından başlayan kovalamaca neticesinde silahını kullanması sonucu devriye ekipler amirliğinde görevli Battal Yıldız kardeşimiz şehit olmuş ve hakkın rahmetine kavuşmuştur. Bu dünyadaki görevini onuru ve şerefiyle tamamlayan Battal Yıldız artık emniyet teşkilatımızın şehitler ordusuna bir neferdir. Ben şuna inanıyorum ki her bir polisimizin yaptığı görev ibadet yerindedir. İnsanlara yardım etmek, kendini savunamayacak durumda olanların yanında olmak, zalimlerin karşısına dikilerek onları alaşağı etmek; insanların malını, canını, ırzını korumak gibi görevler bir polisin günlük hayatının sıradan parçalarıdır. Bundan sonra da herkes bilsin ki, Türk polisi görevini en iyi şekilde yaparak zalimlere gün yüzü göstermeyecek, bu toplumun birliğini, dirliğini bozmak isteyenlere fırsat vermeyecektir" diye konuştu.

ŞEHİDİN CENAZESİ KONYA'YA GÖNDERİLDİ

Daha sonra şehit Battal Yıldız için helallik alındı. Tören boyunca şehidin büyük oğlu Hasan İlyas da babasının fotoğrafını yüzüne tutarak oturdu. Törenin sona ermesinin ardından şehidin cenazesi omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde memleketi Konya'ya gönderildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.