Hava Durumu

Şehit polisin Vietnamlı eşine maaş şoku!

Diyarbakır'da trafik kazası ihbarıyla pusuya düşürülüp, şehit edilen trafik polisi Tansu Aydın'ın Vietnamlı eşi Vu Yhuy Tuanvi, şehidin tabutunun yanına uzanıp, herkesi ağlatmıştı. Henüz 2 aylık evli olduğu eşini teröre kurban veren Vietnamlı kadın, Türk vatandaşlığına geçemediği için şehit maaşı bağlanamadı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit polisin Vietnamlı eşine maaş şoku!
Sabah Gazetesi'nden Erdoğan Öztürk'ün haberine göre, şehit polisin Zonguldak'taki cenaze töreninde Budist inancına göre dua eden ve ağıtlar yakan Vietnamlı kadın, ülkesine dönmeyi düşünmediğini söylemiş, "Ona sonsuza dek eş olmaya söz vermiştim ve öyle olacak. Onu burada bırakıp ülkeme dönmeyi düşünmüyorum" demişti.

YASAL HAKLARDAN FAYDALANAMADI

Ancak Vu Yhuy, Türk vatandaşlığına geçemediği için yasal haklardan faydalanamadı. Yasalara göre, bir Türk ile evlenen yabancı uyruklu kişi, ancak 3 yıl içinde Türk vatandaşlığını elde edebiliyor. Tansu Aydın şehit düştüğünde henüz 2 aylık evli oldukları için Vietnamlı kadına şehit maaşı bağlanamadı. Genç kadın ülkesine dönmek zorunda kaldı.



Antalya'da yaşayan ve kardeşi Tansu ile Vu Yhuy'un tanışmalarını sağlayan Banu Aydın İlleez, "Kardeşimi kaybedeli 267 gün oldu. O günden sonra ne annemin ne de babamın, hiçbirimizin yüzü gülmedi. Ailecek yüreğimiz yanıyor. Kardeşimin şehit düşmesinin ardından babamın kanser hastalığı tekrarladı. Annemin psikolojisi bozuldu. Vu Yhuy ülkesine dönmek zorunda kaldı. Katiller en ağır cezayı alsın" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.