Hava Durumu

Şekerbank hissesinde flaş gelişme

Şekerbank’ın icradan satışı yapılan yüzde 9.4’lük hissesi için önemli bir gelişme yaşandı. İcra ihalesinde 175 milyon lira bedelle yapılan satışın iptalini isteyen Kazak BTA bugün ilk duruşması yapılan davadan feragat etiklerini açıkladı. İhale kesinleşmesi ile alacaklı durumdaki Vakıfbank da kısa süre içinde parasını alabilecek, Şekerbank da hisselerin sahibi olacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şekerbank hissesinde flaş gelişme
Vakıfbank, 9 yıl önce kullandırdığı yüklü bir kredi için Kazak Bank Turan Alem (BTA) ile karşı karşıya gelmişti. 60 milyon dolarlık kredi ödenmeyince Vakıfbank, teminat mektubu veren BTA’ya karşı dava açtı. Vakıfbank lehine sonuçlanan dava sonrası, BTA’nın sahip olduğu yüzde 9.4’lük Şekerbank hissesi icradan satışa konulmuştu.

175 MİLYON LİRAYA ALDI

İcra ihalesi geçtiğimiz 29 Nisan günü yapıldı. İhaleye, alacaklı Vakıfbank'ın dışında Şekerbank da katılmıştı. Yapılan ihale sonrası Şekerbank en yüksek 175 milyon TL'lik teklifle hacizli hisseyi satın almıştı.

İHALENİN İPTALİNİ İSTEDİ

Ancak Kazak BTA ihalenin iptali için dava açmıştı. İstanbul 23. İcra Hukuk Mahkemesi ilk duruşma için 30 Haziran’a gün verdi. 

BUGÜN VAZGEÇTİ

Bir dizi gerekçe sunarak ihalenin iptalini isteyen Kazak BTA’nın avukatı, mahkemeye, davadan feragat ettiklerini belirtti. Böylece dava reddedilmiş ve ihale de kesinleşmiş oldu.

VAKIFBANK PARASINI ALACAK

Şekerbank, yüzde 9.4’lük hisse için gerekli başvuruları yaparken, Vakıfbank da 9 yıl önce verdiği kredinin bedelini almış olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.