Hava Durumu

Sen adam mısın? Senin boyun kısa

Bursa'nın İznik ilçesinde eşini baltayla öldürdüğü iddia edilen sanık ilk kez çıktığı hakim karşısında, hayat arkadaşını, "Elimi sallasam ellisi. Sen adam mısın? Senin boyun kısa" dediği için öldürdüğünü ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2013 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2013 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sen adam mısın? Senin boyun kısa

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "kasten yakın akrabayı öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen M.M. (55) ilk kez hakim karşısına çıktı. Daha önce yapılan ilk duruşmaya, Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi’nde gözlem altında olduğu için katılamayan M.M. savunmasıyla herkesi şoke etti.

Şiddetli geçimsizlik sebebiyle eşiyle boşanmak için mahkemeye başvurduklarını belirten tutuklu sanık M.M., “Olay günü ocakta pişirdiği balıkların bir kısmını yaktı. Sinirlenip kendisine bazı sözler söyledim. Hatırlamıyorum. O da bana karşılık verdi. 'Elimi sallasam ellisi. Sen de adam mısın? Senin boyun kısa’ diyerek çıkıştı. Evde yalnızdık. Bir anlık öfkemle elime geçirdiğim balta ile kendisine vurdum. Öldürmüşüm, hatırlamıyorum" dedi.

Mahkeme, 20 yıl kadar önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü anlatan tutuklu sanık M.M.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

KADINLAR PROTESTO ETTİ

Bu arada 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na üyeleri, adliye önünde kadına karşı işlenen cinayetlerin engellenmesini istedi. Platform sözcüsü Elif Karan, “Korumayan devletin, caydırıcı cezalar vermeyen adaletin peşindeyiz. Kadın kardeşlerimizi katledenlere hak ettikleri ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarının verilmesini sağlayabiliriz. Öldürülen tüm kadın kardeşlerimizin ailelerini bizimle birlikte hesap sormaya çağırıyoruz" dedi. Platform üyeleri açıklamanın ardından dağıldı.

EŞİNİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ OĞLUNA SÖYLEMİŞTİ

Bilindiği gibi, geçen yıl aralık ayında İznik ilçesinin Kaynarca Köyü’nde meydana gelen olayda, çiftçilik yapar 2 çocuk babası M.M., gece yarısı eşi Kadriye Menkeş’i kafasına baltayla vurarak öldürmüş, ardından evinin ikinci katında oturan oğlu O.M.'nin yanına gidip, eşini öldürdüğünü söyleyince gözaltına alınmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.