Hava Durumu

Sena Kaleli'den Kahya'ya ceza kesmeyin ricası

Bursa'nın İnegöl ilçesinde "U" belgesi sıkıntısı yaşayan servisçilerle bir araya gelen CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, tahditli plakanın tehdit olduğunu ifade ederek, "Bu plakalar çıkmasaydı bu sorunlar yaşanmayacaktı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2013 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2013 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sena Kaleli'den Kahya'ya ceza kesmeyin ricası

Bursa Büyükşehir Belediyesinin yaptığı uygulamalarla ilçeler arasında vize uygulaması yapıldığını belirten Orhangazi Servisçiler Kooperatifi Başkan Vekili Muhammet Ali Varlı, "Bursa Büyükşehir Belediyesi servis araçları yönetmeliği ve bu yönetmeliğe dayandırılarak çıkartılan U tipi güzergah izin belgesi, iki ayrı mahkeme kararı ile iptal edildi. Buna rağmen U Belgesi sorularak ceza kesilmeye devam ediliyor. Büyükşehir Belediyesi de meclis kararı ile U Belgesinin yürütmesini durdurdu. Buna rağmen emniyet bunu dinlemiyor" dedi.

Daha önce TBMM Başkanlığına soru önergesi verdiğini belirten CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, soru önergesine hiçbir cevap alamadığını ifade ederek, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ile de görüştük. Burada iki taraf da suçlu. Plakayı alan da, veren de suçlu. Servisçiler Odası benim taraf olmadığım bir yerdir. Ben tahditli plakaya her zaman karşı çıktım.

Bu yaşananları çok önceden gördüm. Tahditli plaka tehdittir. Bu plakalar herkesi sınırlar. Bu plakalar çıkmasaydı bu sorunlar yaşanmayacaktı. Servisçiler Odası bundan rant elde etmeye çalışırken, Belediyeler de ranta ortak oldu. Özellikle küçük ilçelerde yüksek bedellerle plaka sattılar. Orhaneli’de fabrika yok. Bunlar Bursa içinde çalışıyor. Bursa, sizi hiçbir şekilde Bursa’da görmek istemiyor. O zaman Bursa’daki araç İnegöl girişinde öğrenciyi, işçiyi indirecek, İnegöllü servisçi alacak. Bu rantabl bir şey mi? Milli servete yazık değil mi?” diye konuştu.

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’yı telefonla arayarak sorunun çözümüne kadar servisçilere ceza yazılmamasını isteyen Kaleli’ye, Kahya, Valilik ve Büyükşehir ile görüşerek konuyu araştıracağını iletti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.