Hava Durumu

Sendikada meğer ne filmler dönmüş!

Eski Sinema Emekçileri Sendikası Genel Sekreteri S.A.K., sendika sekreteri A.A.’ya cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 1 yıl 8 aya indirdi ve 5 yıl süreyle erteledi

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2015 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sendikada meğer ne filmler dönmüş!
Sinema Emekçileri Sendikası’nda (Sine-Sen) sekreter olarak görev yapan A.A., 2012 yılında sendikanın eski genel sekreteri S.A.K.’nın kendisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla şikâyetçi oldu.

A.A. şikâyetinde üniversiteden mezun olduktan sonra sendikada işe başladığını, 2008’den 2010’a kadar çalışmaya devam ettiğini, tacizlerin ise bir yıl sürdüğünü öne sürdü. A.A. “Sendikada, genel sekreter S.A.K. ile aynı odada çalışıyorduk. Beni çok severdi. ‘A. çok iyi bir sendikacı olacak’ derdi. 60 yaşlarında ve yaşlıydı. Zaman içinde temasları şekil değiştirdi. Bana değmeye çalışıyor, el şakalarıyla birlikte kalçama vuruyordu. Sendikada beni sıkıştırmaya çalışıyordu. ‘Yanaktan öpeyim’ derken dudaktan öpüyordu. Arkadan gelip sarılıyordu” dedi. A.A. şunları kaydetti: “Fırat adında bir erkek arkadaşım oldu. S.A.K., ilişkimizi fark ettiğinde, ona kötü davranmaya başlamıştı. ‘Bu sendikada görev alamazsın’ diyordu. Erkek arkadaşımla kavga ediyordu. ‘Sen aradan çık’ diyordu. Ben, kendisine ‘Senin kızlarından bile küçüğüm’ diyordum. Tacizlerinden dolayı aramızda sürekli bir itiş kakış yaşanıyordu. ‘Bir öpücük versen ne olur, dokunsam ne kaybedersin’ diyordu.” A.A. ayrıca “Kâbuslar gördüğünü, gece çığlık atarak uyandığını, sürekli bir kaygı içinde olduğunu, evde birinin onu gözetlediğini düşündüğünü, insanlarla tekrar tekrar tacizi konuşmak ve onları inandırmaya çalışmanın çok zor olduğunu” söyledi.

4 AY İNDİRİP ERTELEDİ

İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması ise önceki gün yapıldı. Sanık S.A.K. ile avukatının katılmadığı duruşmada A.A.’nın avukatı Eren Keskin, şikâyetçi olduklarını tekrar etti. Mahkeme S.A.K.’yı ‘cinsel saldırı’ suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak sanığın geçmişini ve sosyal ilişkilerini göz önüne alarak iyi hal indirimiyle cezayı 1 yıl 8 aya düşürdü. Mahkeme cezayı hükmün geri bırakılması çerçevesinde erteledi. S.A.K., 5 yıl süreyle suç işlemez ise dava düşecek.

‘TACİZE İNDİRİM OLUR MU’

A.A.’nın avukatı Eren Keskin kararla ilgili yaptığı açıklamada “Cinsel taciz davalarında iyi hal uygulanmasını anlayamıyorum. Ceza kararıyla müvekkilimin iddialarında haklı olduğu ortaya çıktı. Ancak bu tip davalarda iyi hal uygulayıp uygulamama hâkimin inisiyatifine kalmış bir durum. Bu tarz cinsel taciz davalarında iyi hal uygulanmasını doğru bulmuyorum” dedi.(haberturk)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.