Hava Durumu

Senegal'de toplu taşımacılar greve gitti

Senegal'de otobüs ve minibüs sendikaları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında toplu taşımaya kısıtlaması getirilmesinin işlerini olumsuz etkilediği gerekçesiyle ülke genelinde greve gitme kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2020 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2020 21:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Senegal'de toplu taşımacılar greve gitti

Tüm sendikaların bağlı olduğu Senegal Yol Birliği Genel Sekreteri Gora Khouma, yaptığı açıklamada, minibüs ve otobüs işletmecilerinin artık dayanacak gücünün kalmadığını, bu nedenle tüm sendikaların 1 Haziran Pazartesi'den itibaren greve gideceğini belirtti.

Şehir içi yolcu taşımacılığının 1 Haziran itibarıyla ülkenin bütün bölgelerinde durdurulacağını aktaran Khouma, Kovid-19'la mücadele kapsamında toplu taşımaya getirilen kısıtlamanın sektörü zayıflattığını ifade etti.

Khouma, otobüs ve minibüs personelinin ailelerinin ciddi zorluklar yaşadığını belirtti, yolculardan da otobüs ve minibüs şoförlerine destek olmalarını istedi.

Diğer yandan Sağlık Bakanlığının paylaştığı son verilere göre, ülkede şu ana kadar toplam 3 bin 348 Kovid-19 vakası görüldü.

Virüs bulaşan 39 kişi yaşamını yitirirken, 1686'sı sağlığına kavuştu. Bir hasta, vatandaşı olduğu ülkeye gönderildi, 1622 aktif vakanın tedavisine devam ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.