Hava Durumu

'Senin babanın polisi değil onlar'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü 29 Ekim yürüyüşüyle ilgili Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "İnsanlar ölmedi ya polislerin görevini yapmadığını söylüyor. O polis halkın polisidir, senin özel koruman değil. Senin babanın polisi değil onlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2012 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2012 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Senin babanın polisi değil onlar'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
"Kendisine göre herşey legal, bağımsızlık, cumhuriyet isteyenler illegal. Kafaya bakınız.
"Kemal Kılıçdaroğlu Birinci Meclis'in bahçesine cebren ve hile girmiştir" diyor. Senin giremediğin yere ben giriyorum. İnsan hayatını hiçe sayan bir Başbakan olabİlir mi?

Copları, tankları, topları, askerleriyle gelsinler. Zalimini zulmune ortak olmayacağız. CHP demek mazlumun yanında olmak demektir.

Orada on binler, yüz binler vardı. Tek ortak noktaları Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamaktı. Orada kadınlar, çocuklar vardı.

Sen hala CHP'yi anlayamamışsın. CHP, yedi düvele savaş açmış partidir.

Oradaki polisler bizim çocuklarımız. Gençler slogan atıyor "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye polis de karşılık veriyor "Biz de Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye.

Yeni ünvan bulmamız lazım Tayyip Esad Erdoğan. Senin ne farkın var? İnsanlar ölmedi ya polislerin görevini yapmadığını söylüyor. O polis halkın polisidir, senin özel koruman değil. Senin babanın polisi değil onlar.
'İleri demokrasi' diyordu. Sizin yaptığınız ne? 'İleri polis devleti'. 'Bayramlar demirperde ülkeleri gibi kutlanıyor' diyordu. Halk kutlamak için meydanlara çıktı, beyefendi stada kaçtı.

Cumhuriyet Başsavclığı soruşturma açmış. O başsavcı açsın görevini okusun. Sen cumhuriyet savcısı mısın Başbakan'ın savcısı mısın?

İstihbarat alıp engellediklerini söylüyorlar. Uludere'de de almıştınız. 34 yurttaşın kanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakasındadır.

Hakkari'ye gittiğimizde neden bayrak yokmuş. Bir ülkede bayrak dalgalanmıyorsa Erdoğan sen hangi ülkenin başbakanısın? Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir milli bayram yasaklandı. Bu tarihin kara lekesidir.

Meclis'e giderken senden izin mi alacağım. Sen kimsin?"
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.