Hava Durumu

Şenol Güneş bir çok hamle yapmak istiyor ama...

Bursaspor’un tecrübeli teknik adamı, gelecek ile ilgili planlarından bahsederken, transferdeki ve Avrupa Kupaları’na katılmadaki belirsizlik ile maddi sorunlar sebebiyle harekete geçemiyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2014 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2014 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şenol Güneş bir çok hamle yapmak istiyor ama...

Şenol Güneş Bursaspor TV’ye önemli açıklamalarda bulunarak, yeni sezon için görüşlerini dile getirdi. Birçok planından bahseden başarılı çalıştırıcının, gidecek oyuncuların fazlalığı, geleceklerin bu futbolculara bağlı olması, Avrupa Kupaları’ndaki durum ve maddi sorunlar sebebiyle harekete geçmekte güçlük çektiği gözlendi. Büyük bir şehre ve büyük bir camiayla geldiği için çok mutlu olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, beklentilerin de büyük olduğunu açıkladı.

HENÜZ KARAR VERMEDİK

“Benim bugüne kadar yaptığım çalışmalar zaten mevcut durumu tespit etmek” diyen Şenol Güneş, “Bugün itibariyle kadroyu nasıl oluştururuz bunu düşünüyoruz. Geçen sezon iyi niyetle alınan marka değeri olan futbolcular var. Onların takıma yeteri kadar beklentileri verememesi sebebiyle yeni bir gündemimiz var. Onların da rızasını alarak bir ortak yol bulup, eğer ayrılması gerekiyorsa ayrılmaları, kalacaklarsa ‘nasıl faydalanırız’ı görmemiz gerekiyor. Onun kararını henüz vermedik” ifadesini kullandı.

4-5 TRANSFER İSTİYORUZ

Mevcut olan yabancılardan sayının tamamen düşürülüp yeni yabancıları düşündüklerini belirten Güneş; “4-5 transfer olabilir ama kolay değil. Yönetim yeni geldi. Gideceklerin sorunları, geleceklerin alınışları var. Bunlar bir kenarda konuşulan konular. Altyapıdan gelen yetenekli oyuncularımızı değerlendireceğiz. Bir de mevcut olan geçen sezon beklenen performansı veremeyen oyuncularımıza şans vereceğiz. Şansları kullanıp, takımı büyütürlerse biz de kendilerini gururla alkışlayacağız” dedi.

YABANCILARDAKİ BELİRSİZLİK

Transferin uzun bir süreçte olabileceğini belirten deneyimli teknik adam; “Frey’in durumuna göre kaleci. Bu konuda görüşmeler basına yansıdı. Sinan ile konuştuk. Kendisi gelmek istiyor. Tercihimiz Türk kaleci. Defans Civelli’nin durumuna bağlı olarak stoper mevkii. Orta sahada zaten olmazsa olmaz defansif oyuncu. Sol taraftaki durumumuz Taiwo’nun durumuna bağlı. Türk oyuncu ile sol kanadı kapatmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

AVRUPA’YA GÖRE KAMP PROGRAMI

Avrupa Ligi’ne katılma konusundaki fikirlerini de açıklayan Şenol Güneş; “Eskişehirspor, Sivasspor’un almış olduğu bir ceza var. Bu konuda başkanımız gerekli açıklamaları yaptı. Eğer bize görev verilirse en iyisini yapmaya çalışacağız. Bu konuda sezon açılışı konusunda ikilem içerisindeyiz. İki programımız var. Eğer Avrupa’ya gidersek 30 Haziran’da, gidemezsek 7 Temmuz’da toplanmak. Avrupa’ya gidemezsek yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere iki kamp olacak. Avrupa olursa oynayacağımız maça göre yurtdışı kampı yapacağız” ifadesinde bulundu.

Bursaspor’un askeriyiz

“Birkaç gündür İstanbul medyasında kriz yaşadığınız yönünde haberler çıktı. Kriz olması için bir sorun olması lazım. Bizde henüz bir sorun olmadı. Biz henüz daha bir iş yapmadık ki kavga edelim. Biz 30’undan sonra çalışacağız.

Taraftarın fair-play ödülünü yine almalarını istiyorum

“Taraftarımızın çok katkı yaptığını, zaman zaman da olumsuz etki olduğunu duydum ve görüyoruz. Önümüzdeki sezona cezalı başlıyoruz. Onların Bursaspor’a olan sevgisinin ve desteğinin olumlu olarak takıma ve şehre yansımasını istiyorum. Onların daha önce aldıkları fair-play ödülünü tekrar almalarını istiyorum.” 

Pinto ve Kazım’ı düşünmüyorum

Pinto ve Kazım benim gündemimde zaten olmadı.  Sizin 3- 6 ay, 1 sezon boş bıraktığınız futbolcu takımdan kopmuşsa sıkıntıdır. Bu sorun Frey, Taiwo ve Civelli’de yok. Pinto ve Kazım’ın takımla bütünlükleri kopmuş. Tekrar geri kazanmayı şu anda mümkün görmüyorum.

Futbol keyif vermeli

Bir futbolseverseniz maça gittiğiniz bir heyecan istersiniz. Rutin, pozisyonu olmayan, uykunuzun geldiği bir futbolu kimse istemez. Bunu futbolcu da istemez. Ben de istemem. Önce oyuncu keyif almalı. Ben her oyuncudan bunu isteyeceğim. Ben de güzel bir futbol istiyorum. Ben bütün çalışmalarımı oyuncumun en iyi futbolu oynaması için yapıyorum. Yoksa boşuna zaman kaybediyoruz.

İyi olan oynar

 “Bursaspor A Takımı yarışan bir takımdır. A takıma gelen genç oyuncu da yarışa girdiği zaman en iyisini yapmak zorundadır. Hoşgörülü olabilirsiniz ama eğer eksik kalıyorsa ondan daha iyisini yapacak olan varsa o oynayacaktır. Yetenek ve karakterleri güçlü olanlar ligi kaldırabilirler. Bunun yaşla alakası yok.”

Hedefimiz ilk 5

Bursaspor için bu sene sorunlu bir yıl. Özellikle taraftarımızda bunu bilmeli. Bu sene yeni bir yönetim, yeni bir hoca geldi. Zaman zaman ekonomik sıkıntılardan bahsediyor. Düz bir araziye bina yapmıyoruz. Oradaki sıkıntıları çözümleyerek inşa ediyoruz. Takım kadrosu oluşturacağız hem o beklenen futbolu oynayacağız. Bana göre bu sezon ilk 5’e girmek bizim için iyi bir başarıdır. Ama Bursaspor’un Avrupa’da yarışan, mümkünse Şampiyonlar Ligi’ne giden bir takım olmasını istiyorum. Borcu olmayan tesisleriyle, kurumsal yapısıyla, altyapısıyla geçmişinde başarılar elde etmiş ve bu başarıları sürekli hale getirmiş bir Bursaspor’u hayal ediyorum.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.