Hava Durumu

Şenol Güneş: Bir söz verildiyse o tutulmalı

Bursaspor’un tecrübeli teknik adamı, A’dan Z’ye gündemi değerlendirdi. Parasal konulara değinen Güneş, “Şu an itibariyle sıkışma oldu. Bu sıkışma atlatılabilirse kulübün geleceği aydınlık. Bunu halledebilirsek büyük sorunumuz yok” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2014 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2014 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şenol Güneş: Bir söz verildiyse o tutulmalı
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi. Gündemle ilgili birçok konuya açıklık getiren tecrübeli teknik adam, önemli bir sorunlarının olmadığını ancak parasal anlamda bir sıkışmanın yaşandığını söyledi. Güneş şu ifadeleri kullandı: “Bizim için bakarsak, birçok kulüpte primler dahi verilmiyor. Bizde aksama yok. Ama şu an itibariyle sıkışma oldu. Bu sıkışma atlatılabilirse kulübün geleceği aydınlık. Başkan uğraşıyor, inşallah halledecek. Bir söz verildiyse tutulmalı. Oyuncuların da bu konuda özverileri var. Bu para, zaten alacakları para. Bunu düşüneceklerine futbolu düşünmeliler. Bunu halledebilirsek büyük sorunumuz yok. Onun dışında bir olayımız da yok.”

MESAFE KATETTİK

Takımın genel performansıyla ilgili futbolcuları tek tek değerlendiren tecrübeli teknik adam, “23 kişilik oyuncu kadromuzun birbirine yakın olmasından yanayım. Şu an onu tam sağlamış değiliz. İhtiyaç ve takımın durumuna göre hareket ediyoruz. Orta sahada 3-4 oyuncumuz uyum olarak iyi. Defansif olarak yüzde yüz değilse bile onu da yapmaya çalışıyoruz. Çok fazla pozisyona girip gol atamıyorduk onda mesafe aldık ama yine de eksiğiz. Traore benim için çok değerli bir oyuncu ama onu kullanamadık. Holmen alternatif oyuncu olarak iyi işler yapıyor. Forvette Bakambu ve Fernandao’yu değerlendiriyoruz. Enes son maçta daha iyiydi. Tekniği iyi bir oyuncu ama sert oyunculara karşı sıkıntısı var” ifadelerini kullandı.

KULÜLERİ BAŞKANLAR DEĞİL PATRONLAR YÖNETİYOR

Güneş, “Sezon başlarında hovardaca paralar harcanıyor, sonra sıkıntı halledilemiyor” dedi. Türk futbolunun yapısıyla ilgili önemli açıklamada bulunan ve kulüp başkanlarına göndermede bulunan Güneş, şunları söyledi: “Gerçekleri inkar ederek konuşmak doğru değil. Ötelemeyi de, saklamayı da istemem. Ama sorunlar varsa açıkça paylaşırım. Türkiye’de genel olarak kulüp yapılarında sıkıntı var. Sezon başlarında hovardaca harcamalar olur. Daha sonra o sıkıntıyı halledemez hale düşüyoruz. Paramız yok bir de bunu yapıyorsak o zaman daha tehlikeli. Kulüpleri başkanlar değil, patronlar yönetiyor. Türk futbolunda bu zihniyet var. Bu düşünceyi de kırmak kolay değil.”

KANGREN HALİNE GELİR

“Yapılan bu toplantıların iş olsun diye yapılmasını istemiyorum” diyen başarılı çalıştırıcı, “Bu toplantı, fikir alışverişinin olacağı bir toplantı. Sporun sevgi, barış, kardeşlik ve yarış oyunu olduğunu unutmayalım. Spor birleştiren bir değerdir. Sporcu zeki, çevik ve ahlaklı olmalı. İşi tersten yapmak isteyenlere taviz vermemek gerekir. Bugün bunları yaşıyoruz. Bir sporcunun rakibi olmazsa kendisi hiçtir. Spor, birbirlerini yok etmek için değil yarıştırmak için yapılır. Büyük başarılar elde etmek istiyorsak küçük adımları atmak durumundayız. Konuları ötelemek ve üzerini örtmek doğru değil. Bu daha da kangren hale gelmesine sebep olur. Kamuoyunu ilgilendiren konuların paylaşılmasından yanayım” dedi.

BAŞKAN BÖLÜKBAŞI FUTBOLCULARLA KONUŞTU

Bursaspor’da futbolculara yapılacak ödemelerle ilgili Başkan Recep Bölükbaşı’nın dün oyunculara bilgi verdiği öğrenildi. Bölükbaşının futbolculara, “Ödemeniz çarşamba gününe kadar gerçekleşecek, kimse merak etmesin” dediği belirtildi.

Seyirci azlığı sadece Passolig’e bağlı değil diyen Güneş, “Biz seyircimizi artırıp üstünlük sağlarsak Bursa şehri olarak da yaptırım gücümüz olur” ifadesini kullandı.

Passolig'le ilgili düşüncelerini de açıklayan Şenol Güneş, “Tribün devreye girince oyuncu devreye girer. Sonra bizim bir şey yapmamıza gerek kalmıyor. Seyirci azlığı var. Ama sadece bu passolig ile ilgili değil. Etkilidir doğru, fişleme olayı, bir sürü şey söylendi. Burada asıl yapılmak istenen, sahaya gelen iyi seyirci çoğaltılabilir mi? Yanlış yapanı da dışlamak. Bu görüntü o görüntü değil. Hem Bursa’da, hem Türkiye’de Bursaspor taraftarının iyi olarak gösterilmesini isterim. Bu gücümüz var bizim. Taraftarımızın o kalitesi var. Bir kısım taraftar çıkar grubu olabilir, onlar kavgalarını devam ettiriyor olabilir. Ben burada o kavgayı görmedim” dedi.

BU KONU GÜNDEME GELMEDİ

Güneş şöyle devam etti: “Sayının çoğalacağını düşünüyorum. Birçok sebebi var. Geçmişte yaşanan hadiseler, futbola zarar verilmesi, bu işi yapanların sahaya gidip gelirken rahatsızlıkları, ekonomisi, bir sürü şey var. Sadece Passolig demek doğru değil. O adım atılırken diğer adımlar düşünülmedi. O işi yönetenlerin bu konuda emek verdiğini düşünmüyorum. Kulüpler Birliği toplantı yaptı bu konuyu gündeme getirmediler. Biz seyircimizi artırıp üstünlük sağlarsak Bursa şehri olarak da yaptırım gücümüz olur. En büyük lobi gücü taraftar gücüdür. Benim de passolig kartım var ama daha maça gitmedim nasıl girildiğini de bilmiyorum." 

SPORUN BİR OYUN OLDUĞUNU UNUTMAYALIM

Bursa'da medyanın kendisine geldiğinden bu yana destek olduğunu, yapıcı olmaya çalıştığını vurgulayan Şenol Güneş, “Daha iyi Bursaspor yaratmak için, daha doğru işler yapılması için bu eleştirilerin yapıldığını düşünüyorum. Eleştiri yapılması benim de yararıma. Sporun bir oyun olduğunu unutmayalım” dedi.

GİDENLER VE GELENLER OLACAK

Önceliğimiz Türk futbolcular diyen Güneş, "Devre arasında göndereceğimiz ve transfer edeceğimiz futbolcular olabilir” dedi. Şenol Güneş devre arasında giden ve gelen futbolcuların olacağını belirtti. Güneş yaptığı açıklamada, “Devre arasında takviye düşüncemiz eldeki oyunculara bağlı. Kaleci almamız gerekebilir. Sol bekimizde Aziz var, Emre var, bir başkası olabilir. Türk oyunculara öncelikle bakıyoruz. Herkes bunları istiyor. Forvette Bakambu tarzı futbolcu olabilir. Eldeki oyunculardan da çıkarabiliriz. Onlara da haksızlık yapmak istemiyorum” ifadelerini kullandı. (Barış YALIM)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.