Hava Durumu

Şenol Güneş bombayı patlattı... Onu kadroda düşünmüyorum

Bursaspor'un yeni teknik direktörü Şenol Güneş, "Futbolda oyuncu, hem işçidir, hem de patron. Ben sahada patron futbolcu istemiyorum. Futbolcularım bunu iyi bilmeli" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2014 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2014 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şenol Güneş bombayı patlattı... Onu kadroda düşünmüyorum

Şenol Güneş, bugün Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Bursaspor’un büyük bir camia olduğunun altını çizen Şenol Güneş, basın mensuplarına "Hoş geldiniz" diyerek söze başladı. Takım olarak yeni sezonun ilk çalışmasını bugün yapacaklarına dikkati çeken Şenol Güneş, şöyle konuştu:

OSMANLI'NIN İLK BAŞŞEHRİ

"Takım forma rengini Uludağ’ın beyazından, ovasının yeşilinden almış. Büyük bir camia. Burada olduğum için çok mutluyum. Bugüne kadar Bursaspor’un gelişimine katkı koyan başkan, yönetici, antrenör, personel teşekkür ediyorum. Başta merhum İbrahim Yazıcı ve ebedi aleme göç edenlere de rahmet diliyorum. Bursa, Osmanlı’nın ilk başkenti olarak tarihi bir konuma sahip. Sanayisi ile ülke ekonomisine katkı yapıyor."

NASIL BİR TAKIM YARATACAK

Nasıl bir takım yaratmak istediğinin altını çizen Şenol Güneş, "Futbola saygılı, en iyiyi arayan, izleyenlerin heyecan duyacağı bir takım yaratmak istiyoruz. Fair play bizim temel felsemizi oluşturacak. Bursaspor, 3 Temmuz'da şike sürecinde dik durdu. Bizde temiz futbol için böyle dik duruş ortaya koymalıyız" dedi.

"SEN VE BEN KAVGASI BİTİRİLMELİ"

Şahısların gelip geçici olduğunu, tribüne eğlenmek için gelenlere en iyisini vermelyeri gerektiğini vurgulayan Şonol Güneş, şöyle devam etti:

"Futbolda oyuncu hem işçidir, hem de patron. Futbolun her zaman hakkını vermelidir. Ben sahanın içersinde patron futbolcu istemiyorum. Futbolcularımın bunu iyi bilmeliler. Eğer sezon sonunda gülümseten bir karenin içersinde olmak istiyorsak, çok çalışmalıyız. Bursaspor geçmişten ders almalı. Hem şampiyonluk, hem de düşmeyi yaşayan takım. Bu nedenle sen ben kavgası bitirilmeli."

"TARAFTAR TEMPO DÜŞTÜĞÜNDE MORAL VERMELİ"

Hızlı, dinamik, pozisyon yaratan, kendi futbolunu oynayan bir takım yaratmak istediğini vurgulayan Şenol Güneş, sözerini şöyle sürdürdü:

"Futbol savunma yaparak ta oynanır. Ancak bazı maçlarda bu olur. Bu anlayışı yıkacağız. Ben alt yapıdan A takımda oynayacak oyuncular istiyorum. Ancak şunu unutmamak lazım mükemmelliğin kısa yolu çalışmaktır. Bizde öyle yapacağız. Özellikle taraftarlarımızın takımın temposu düştüğünde oyunculara moral vermesini istiyorum. Hepimizin ortak değeri futbol ve Bursaspor’un başarısıdır. Hedefimiz kaliteli futbol oynamaktır. Bunun kolay olmayacağının bilincindeyim."

"7 YABANCIMIZ VAR"

Basın mensuplarının sorularına da cevap veren Şenol Güneş, yeşil beyazlı takımın kadrosu konusunda şöyle dedi:

"Daha önce izlenip alınanlar var. Elimizdeki yabancılar Pinto, Bargura, Frey, Civelli, Taiwo var. En az zararla kulübün bu dönemi atlatmasını istiyorum. Şu ana kadar bir şey yok. Civelli belki kalabilir. Pinto ve Bangura’da gitmeleri yönünde olumlu gelişmeler var denildi. Başkan Recep Bölükbaşı, bu sorunla birebir uğraşıyor. Kalecimiz yerli olacak. Şu an Harun birinci kaleci, Frey yedek. Böyle pahalı bir yedeğe ihtiyaç yok diye düşünüyorum. Ben yabancıyı kalede değil ileride düşünüyorum. Takımda sol bekte ve sol stoperde sıkıntı var. Bunu igerebilmek için transferler yapıldı. Kazım bu takımın oyuncusu. İyi beğendiğim bir isimdi. Ancak bünyeden çıktı. Dönüşü sıkıntılı olabilir. Kendisiyle görüşmedim ama sıkıntılı olabilir."

"BURSASPOR ŞAMPİYONLUĞUN COŞKUSUNU TAM OLARAK YAŞAYAMADI"

Bursaspor'un son 5 yıldır Avrupa’da sürekli olmasının bir başarı olduğunu vurgulayan Şenol Güneş, daha sonra şöyle dedi:

"Bursaspor şampiyonluğun coşkusunu tam olarak yaşayamadı. Ufak tefek yanlışlar oldu. Ancak yanlışlar eleştirilirken önemli olan kulübe zarar vermemektir. Tekrarlıyorum Bursaspor 3 Temmuz döneminin dik duran kulübüdür. Sizler doğrulara sarılırsanız, bunlar size olumlu yansır. Bu yıl, UEFA ve Futbol Federasyonu tarafından Avrupa’ya davet edildik. Şimdi en iyisini vermek zorundayız. Bu turu geçmek istiyoruz. Bir sonrakini ve gruplara kalmak istiyoruz. Bunu yaptığımızda sürekli Avrupa’da olacağız. Bunu yapacak gücümüz var. Sanıyorum 3 yeni oyuncuyla bu başarıyı yakalarız."

"23 OYUNCUMUZ VAR"

Şu anda takımında 22-23 oyuncu olduğunu, kadroya yetenekli gençleri aldıklarını söyleyen Şenol Güneş, "Alt yapıda kaleci Muhammet’i tecrübe kazanması için bünyemizi aldık. Orta alanda fazlalığımız var. Benim ideal kadrom 25-30 arasında. Benim listem belli. Tanımadığım bazı isimleri de almak istiyorum. Avusturya kökenli Aziz bunlardan birisi" dedi.

"ŞENER, SERDAR VE ENES’İ BIRAKMAM"

Takımının 3 oyuncusu Şener, Serdar ve Enes’in gitmelerine kesinlikle istemediğini de sözlerine ekleyen Şenol Güneş, "Ancak şu an resmi bir teklif yok. Enes ligde oynadı. Süreklilikte nasıl olacak merak ediyorum. Ancak Enes yaş olarak dalgalanması olacaktır. Serdar ve Şener, bu takımı yukarıya taşıyacak isimlerden bazıları" dedi.

"2 OYUNCU VAR AMA"

Brezilya’daki Dünya Kupası karşılaşmalarını izlemediğini, maçlardan önce Arjantin'e giderek orada hem tatil yaptığını, hem de maç izlediğini açıklayan Şenol Güneş, "Brezilya tehlikeli bir ülke. Perde arkasında sıkıntılar var. Tercih etmedik. Oyuncu var 1-2 tane. Fiyatları uygun. Ne olacak bilemiyorum" diye konuştu.

"SERCAN’I DÜŞÜNMÜYORUM"

Bir yabancı antrenör konusunu yönetimle görüştüğünü belirten Şenol Güneş,son olarak şunları söyledi:

"Avrupa’daki rakibimizi izlemek, bilgi sahibi olmak için ben gitmeyi düşünüyorum. Öteki antrenörler, Kocaeli Kartepe’de çalışmaları yapacaklar. Sercan Yıldırım, Volkan ve Ozan ligin fırtına üçlüsüydü. Ancak sonra sıkıntı yaşadılar. Şu an için Sercan’ı kadroda düşünmüyorum. Bu sezon Volkan ve Ozan’dan da çok şey bekliyorum." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.