Hava Durumu

Şenol Güneş'ten hakemlere zehir zemberek sözler

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, son haftalarda hakemlerin kendileri aleyhinde kararlar verdiğini savunarak, “Bir hakem golü attırıyor, diğeri oyuncuyu atıyor. Diğeri de aleyhimizde oyun yönetiyor. Sonra gel ses çıkarma. Bir kadın tacize uğrasın, taciz edilsin ondan sonra sesini çıkarmasın böyle bir şey var mı?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şenol Güneş'ten hakemlere zehir zemberek sözler
Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında yarın deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak olan yeşil-beyazlılarda teknik direktör Şenol Güneş, basın mensupları ile bir araya geldi. Eskişehirspor ile oynayacakları maçı değerlendiren Güneş, “Eskişehir kaliteli bir şehir. Biz de büyük bir takım olarak sahaya çıkacağız. Zor bir maç olacak. Volkan cezalı. Emre sakat. Renato ve bir kaç oyuncumuzu da gözden geçireceğiz. Kupa maçı olarak 1-1 berabere kalmak bizi üzdü. Pozisyon olarak üstün olduğumuzu düşünüyorum. Beklemediğimiz bir gol ve kart yedik. Futbol hatalar oyunu. Kendimizi geliştirmeliyiz. Çok çalışıyoruz. Hatalar oluyor, şanssızlık oluyor. Ancak haksızlığın önüne asla geçemeyiz. Bu durumdan şikayetçiyiz. Bu bizim çalışma tempomuzu azaltıyor. Özellikle 2. yarıda üstümüze gelindi. İki yan hakemden biri ofsayttan gol yedirdi, diğeri de oyuncumu attırdı. Futbol oynamak isteyen takımla oynamayanı ayırmayacaksanız, o maç gergin bir hale gelir ve sonuç olarak kimi oyundan atacağını şaşırırsınız. Volkan oraya oyuncuları ayırmaya gitti. Sarı kart göreceği pozisyonda direkt kırmızı gördü. Volkan böyle bir oyuncu” dedi.

“GÖRÜNTÜLERİ VERECEĞİM”

Gençlerbirliği ile oynadıkları kupa maçında hakemlerin kendileri aleyhinde kararlar verdiğini savunan tecrübeli çalıştırıcı, “Bir hakem golü attırıyor, diğeri oyuncuyu atıyor. Diğeri de aleyhimizde oyun yönetiyor. Sonra gel ses çıkarma. Bir kadın tacize uğrasın, taciz edilsin ondan sonra sesini çıkarmasın böyle bir şey var mı? Görüntüleri elimde mevcut. Bunları vereceğim. Hakem kuruluna gönderemiyorum çünkü suç diye düşünülüyor. Lawal'ın yaptığını görmüyorsanız, Volkan'ı görüyorsanız olmaz. Aynı maçta 3 pozisyonda penaltıyı bize vermeyip rakibe ilkinde veriyorsanız burada hata vardır. Bu sorun benim mi, takımımın mı, futbol camiasının mı? Bu sorun hepimizin. Başakşehir - Kasımpaşa maçında da hatalı penaltı var diye söyledim. Yanlış yapanları asalım, keselim demiyorum ama bir araya gelelim. 6 maçta gördüğümüz kartlar bizim günahımız değil. Yazıktır günahtır” diye konuştu.

“KAFANIZI KUMA GÖMMEYİN”

Forvet oyuncularının her maç kart gördüğünü dile getiren Güneş, “Sabrımızı test etmeyin. Bizi denemeyin, ne olur. Bir maçta 2 sarı kart görüp, 2 maç ceza alan oyuncum var benim. Aynı şekilde tekme atarak 3 maç cezanın bir maça indirildiği oyuncuların olduğu zamanları da gördük. Kafanızı kuma gömmeyin. Bu maçta dışarı atılmasında Volkan'ın hatası var, atılmalı da. Rakip takımdan atılacak 3 tane futbolcu var. Çaykur Rizespor maçında rakipten oyuncu atılacak diye beklerken benim oyuncum kart görürse ben ne yapayım şimdi? Benim bu şekilde sessiz kalacak bir altyapım yok. Eskişehir’e gittiğimde haksızlık yapıp bana puan verme. Bu tip düzene alışkın olan varsa söylesin. Ya enayisiniz, ya aklınız çalışmıyor ya da duyarsızsınız. Sorunlar karşısında tamamen sessiz kalınabilir mi? Beşiktaş maçında Fernandao'nun art niyeti yoktu ancak ceza verilebilirdi ama Şener'i kaybettik. Kart görüp cezalı duruma düştü. Bu durumlardan her takım etkilenir sadece biz değil. Şike var demiyorum ama ortada bir haksızlık var. Yanlış var ve bize karşı oldukça fazla olan bir haksızlık var. Görüntüler var. Taraftarımız zaman zaman bu olaylara kızıyor. Her maç ceza alıyoruz. Tribün kapatarak çözüm olmuyor. Stadı kapatalım öyle oynayalım o zaman” diye konuştu.

“BAHÇEME GİRİP NEDEN MAHVEDİYORSUN”

Kazandıkları paraların cezalara gittiğini ifade eden Güneş, “Bunun üzerinde biraz durmak gerekir. Herkesi ilgilendiren bir şey. Bunları hep birlikte oturup konuşmanın yararı var. Kötüysek, eksiksek söyleriz. Bizim tek yolumuz çalışmak ama böyle olmaz. Volkan Türkiye'nin en iyi oyuncularından biri. Rakiplerini egale ediyor ve faule maruz kalıyor. Bu da onu sinirlendiriyor. Hile yapıp rakipten fayda alayım diye düşünmüyor. Gosso sahada kalacak, Volkan atılacak. Biz de Türk futbolunun iyi olduğunu düşüneceğiz. Yapmayın Allah aşkına. Biz takım olarak rakipten iyi değilsek hak etmiyorsak zaten maç kazanma taraftarı değilim. Adalet dengesi bozulunca toplumunda dengesi bozulur. Bu yüzden konuşmuyordum. Sustum ve bunun son olmasını diliyorum. Rakiplerimiz her zaman bizden bir gün önce maç oynuyor ve bizim karşımıza dinç çıkıyor. Kazanıp, kaybedebiliriz. Bu bir oyun ama oyun olarak kalmalı. Dışarıdan müdahaleyle olmaz. Benim kapım açık diye herkesin benim malımı çalmaya hakkı yok. Neden benim bahçeme girip mahvediyorsun. Sözlerimin arkasındayım. Kimseyi suçlamıyorum ama bir yanlış var. Yediğimiz gol, faul ve ofsayttı. Oyun başında söyledim. 'Hocam faulle oyun kesmeye çalışıyorlar siz görmüyorsunuz' diye. O da bana 'Görüyoruz, görüyoruz' dedi. Beklentim başka takımada haksızlık yapılsın değil. Herkese eşit davranılsın” diye konuştu.

“YABANCI HAKEMLERİN GELMESİ BİZİM HAKEMLER İÇİN İYİ OLUR”

"Profesyonel hakemliğin Türkiye'ye gelmesi planlanıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise Güneş, "Sistemleri değiştirip kuralları koyarsınız. Ancak insanları eğitmezseniz hiçbir şeye yaramaz. Toplumlar psikolojik baskı altında olan bir ortamda sakin duramaz. Trabzonlu hakem diye bir şey yok. Bursalı bir hakem gelir ama kuralları layıkıyla uygular. Güçlüden yana olmanın uygulandığı davranışlarla bu olmaz. Profesyonellikten önce düzen ve disiplin gerekir. Ben kaybedilen puanların görüntülerini ortaya koyacağım. Yabancı hakemlerin gelmesi bizim hakemler için iyi olur. Yabancı hakem yanlış bir karar verdiğinde yanlış diyebiliriz ancak burada bizimkilere diyemiyoruz. Taraf tutuyor diyoruz” dedi.

“OZAN İPEK İYİ ÇALIŞIYOR”

Bir basın mensubunun ‘Volkan cezalı, Emre sakat, Ozan İpek'in oynama durumu nedir?’ sorusunu değerlendiren tecrübeli teknik adam sözlerini şöyle tamamladı:
“Ozan İpek iyi çalışıyor. Katılımı iyi. Herkese moral veriyor. Ancak fizik olarak tam hazır değil. İyiye gidiyor. Kadroya alıyorum ama tam hazır değil. Oynatmayı düşünüyorum demek ki ama sahada şu anki durumuyla ne kadar dayanabilir bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.