Hava Durumu

Serbest bırakılan şoförlerle ilgili çarpıcı gelişme

Uluslararası Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, IŞİD tarafından alı konulan Tır şoförlerinden 8’inin serbest bırakıldığını, ancak başka bir grup tarafından alıkonulduklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2014 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2014 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Serbest bırakılan şoförlerle ilgili çarpıcı gelişme

Nuhoğlu, yaptığı açıklamada “Bu sabaha doğru 8 şoför serbest bırakılıyor. Ancak bunlar başka bir grup tarafından rehin alınıyor. Bu rehin alınma fidye için mi başka bir sebeple mi bunu bilemiyoruz” dedi.

Nuhoğlu, 31 şoförün serbest bırakıldıkları yönündeki iddianın ise doğru olmadığını düşündüklerini kaydetti.

''Şirketler fidyeyi ödemezse bizi idam edecekler!''

Bu arada Musul’da kaçırılan 31 TIR şoföründen biri de, serbest bırakılmadıklarını, tam aksine çölün ortasında bir dağın içerisinde aç-susuz tutulduklarını ve istenen fidye verilmediği takdirde idam edilmekten korktuklarını söyledi.

Bir TIR şoförü, saat 14.00 sularında yaptığımız telefon görüşmesinde serbest bırakıldıklarına dair haberlerin “tamamıyla yalana” olduğunu belirterek, hala rehin tutulduklarını söyledi.

TIR şoförü, şunları anlattı:

“Bizim hepimizi burada çölün ortasında bir dağın içinde tutuyorlar. Su yok, ekmek yok, çok perişan durumdayız. Şirketler bu adamların istediği parayı vermezse bugün idam kararımızın çıkacağını söylediler. Burada bizim hayatımız söz konusu, 5-10 firma bu parayı veremeyecek durumda mı?”  

Hürriyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.