Hava Durumu

Sergen Yalçın'dan çarpıcı Bursaspor açıklaması

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) tedbirli olarak sevk edilmesine ilişkin, "Sahanın içerisinden çıkmayan teknik direktörler var ama bakıyorum hiç kimsenin ceza aldığı yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2015 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2015 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sergen Yalçın'dan çarpıcı Bursaspor açıklaması
Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarına kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği idmanla başlayan Medicana Sivasspor'da, teknik direktör Yalçın, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kayserispor ile geçen hafta deplasmanda oynanan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında tribüne gönderilen ve tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilen Yalçın, PFDK'ya sevkine ilişkin soru üzerine, teknik direktörlerin saha kenarında kontrolü kaybetmemesi gerektiğini söyledi.

Kendi yaptığının da sağlıklı bir davranış olmadığını belirten Yalçın, "Ancak hakemler, olayları bazen öyle bir yerlere getiriyorlar ki insan takımının sahada ezildiğini görünce doğal olarak kenarda bazı şeylere dayanamıyor. Benim oyundan atıldığım (tribüne gönderildiği) pozisyon, Michael Eneramo'nun çapraz bağlarının koptuğu pozisyondu. Onun öncesinde de 3-4 tane çok net pozisyon vardı" diye konuştu.

Yalçın, ligde son dönemde takımların final niteliğinde maçlar oynadığını ifade ederek, hakemlerin çok daha konsantrasyonlu ve çok daha sağlam bir şekilde durması gerektiğini söyledi.

Sivasspor'da teknik direktörlük görevine geldiğinden beri hakemlerle ilgili hiç konuşmadığını dile getiren Yalçın, "Biraz daha bizim kendimizi kontrol etmemiz ve hakemlerin biraz daha bize inisiyatif vermesi lazım. Ligde sahanın içerisinden çıkmayan teknik direktörler var ama bakıyorum hiç kimsenin ceza aldığı yok. Her pozisyonda sahanın içerisine giren teknik direktörler var" dedi.

Bunları kendini savunmak için söylemediğini belirten Yalçın, "Hakemlerin biraz daha sağlam maç yönetmesi, çaldığı düdüklere güvenmemiz lazım" ifadesini kullandı.

Teknik direktör Yalçın, şunları söyledi: "Kayserispor maçının 90 dakikası bizim için çok sıkıntılı geçti. Ligde küme düşme mücadelesi veriyoruz, ben niye oyun içeresinde bir müsabakada hakemle uğraşayım. Tabii ki uğraşmak istemem ama insanlık hali böyle şeyler olabilir. İki seneden beri ilk defa başıma böyle bir olay geliyor, üzgünüm, yapmamam gerekirdi ama insanlık hali olur."

Ligde hafta sonu Bursaspor karşısında aldıkları 4-1'lik galibiyetle rahatladıklarını belirten Yalçın, bu galibiyetin, alt sıralardaki takımlarla puan farkını açmaları açısından önemli olduğunu söyledi.

Milli maçlar dolayısıyla lige ara verileceğini hatırlatan Yalçın, ligin son bölümüne iyi hazırlanacaklarını ifade etti. Yalçın, Bursaspor maçı öncesinde bir duraklama dönemi yaşadıklarını, iyi oynamalarına rağmen bunu skora yansıtamayarak şanssız mağlubiyetler aldıklarını belirtti.

İyi bir takıma sahip olduklarını ve takımda güçlü futbolcuların bulunduğunu vurgulayan Yalçın, "Bunun ligin son dönemine çok pozitif yansıyacağını düşünüyorum" dedi.

Yalçın, ligde ve kupada zor maçlar oynadıklarını ve bu durumun oyuncularını yorduğunu dile getirdi.

Nijeryalı forvet Michael Eneramo'nun çapraz bağlarının koptuğunu ve sezonu kapattığını anımsatan Yalçın, "Eneramo bizim için çok iyi ve inandığımız bir oyuncuydu. Maalesef onu daha kullanamayacağız, sezonu kapattı. İbrahim Toraman sezonu kapattı. Manuel Da Costa'yı yurtdışına gönderdik, onun da bir sakatlığı var. Çok fazla eksik olmak istemiyoruz, çok maçımız var. Ligde 9 maçımız var, kupa maçlarımız var. Kupada devam edeceğiz, belki yarı final oynayacağız. Ligin sonuna kadar bizi güzel bir mücadele bekliyor ve her türlü mücadeleye hazırız" diye konuştu.

Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenman, koşuyla başladı. Pas çalışmasıyla devam eden antrenman, sakatlıkları nedeniyle İstanbul'da tedavi gören Michael Eneramo, tedavisi nedeniyle Fransa'da bulunan Manuel Da Costa, izinli futbolcular Cicinho, İbrahim Öztürk, Ertuğrul Taşkıran ve Batuhan Karadeniz, ülkesinin milli takımına çağrılan Aatif Chahechouhe ve A2 Milli Takımı aday kadrosunda yer alan Ümit Kurt'tan yoksun gerçekleştirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.