Hava Durumu

Sesi görenler piste çıktı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda heyecan dün yapılan yarışlarla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sesi görenler piste çıktı

HABER I Özgün DOĞAN I

KIYASIYA YARIŞTILAR
Bursa'da düzenlenen Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası dün yapılan açılış töreniyle başladı. Atıcılar Olimpik Atletizm Pisti'nde düzenlnen yarışlar bugün koşulacak final müsabakalarıyla sona erecek. Türkiye'nin 30 farklı şehrinden yarışlara katılan 280 sporcu dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Nefesleri kesen mücadelelerin yaşandığı yarışlarda başarılı olan sporcular büyük sevinç yaşadı. Şampiyona'da dereceye giren sporcular arasından kurulacak milli takım Türkiye'yi uluslar arası arenada temsil etme hakkı kazanacak.

10 FARKLI KATEGORİ
Tam bir atletizm şöleni havasında düzenlenen yarışlarda atletler 10 farklı kulvarda mücadele ettiler. Açılış seremonisinin ardından başlayan yarışlar, yüksek atlama, uzun atlama, 100 metre, 400 metre, 800 metre, 1500 ve 5000 metre, disk atma, cirit atma ve gülle atma kategorilerinde gerçekleştirildi. Geçen sene düzenlenen şampiyonanın en başarılı takımlarından biri olan Bursa ekiplerinden Nilüfer Belediye Görme Engelliler Spor Kulübü geçen sene gösterdiği başarıları tekrar etmek adına 20'ye yakın sporcuyla şampiyonada boy gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.