Hava Durumu

Sevda Kurul Medya Akademisi'nin konuğu oldu

Osmangazi Gençlik Merkezi’nce düzenelenen İnovasyon Atölyesi - Medya Akademisi etkinliklerinin konuğu AS TV program yapımcısı ve sunucusu Sevda Kurul oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sevda Kurul Medya Akademisi'nin konuğu oldu
Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen seminerde “Program Sunuculuğu ve Spikerlik” başlığı altında gençleri bilgilendiren “Haberiniz Olsun” programının başarılı sunucusu Kurul, gençlerle tecrübelerini paylaşarak keyifli bir sunum gerçekleştirdi.



İŞİN MUTFAĞINDA PİŞMELİ

DSF, VTR, Sokak röportajları, görüş alma, gibi teknik konularda bilgi veren başarılı spiker işin mutfağından başlamak gerektiğini belirterek; “Bir spikerin, bir sunucunun bu işi seçmeden önce program yapım aşamasına kadar olan sürece hâkim olması gerekir. Bunun için de işin mutfağında pişmesi gerekir. Sunucu kendini bu işten soyutlamadan konuklarla iletişime geçmesi, konukları programa çıkması için ikna etmesi gerekir.” dedi.

HEDEF KİTLE ÖNEMLİ

Program sunuculuğu ve yapım aşamalarını tek tek anlatan Sevda Kurul, televizyonda yapılacak programın ilk olarak isminin belirlenmesi gerektiğini söyleyerek; “Programda ulaşmak istediğiniz hedef kitle çok önemli. Programın çekileceği mekândan kullanılan fona, tasarımdaki renklere kadar hedef kitlenin ihtiyaçları doğrultusunda hedef kitlenin amacına uygun tasarım yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.



GÜNDEM HER ZAMAN ÖNEMLİ

Türkiye’deki gündemin dinamik yapısına dikkat çeken genç spiker gündemin televizyon programına çıkacak kişiyi de etkilediğini ifade etti. Ayrıca gündeme uygun bir konu ve konuşmacının seçilmesinin altını çizerek; “Gündemin değişmesi televizyona çıkacak kişiyi de etkiliyor. Gündeme uygun olarak gitmemiz izleyicinin de ilgisini çekiyor. Bazen canlı yayınlarda ani olarak çok önemli bir gelişme olabiliyor. Bu ekranda bir kj yazısı olarak geçiyor veya program iptal edilip önemli olan gelişmeye odaklanılıyor. Canlı yayın programı yapıyorsanız ani gelişen gündem bütün hazırlıklarınızı bitirebiliyor.” diye söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.