Hava Durumu

Sezgin Baran Korkmaz: Genç girişimciler daha fazla desteklenmeli

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı. Zirve öncesinde konuştuğumuz SPK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, şirketlerin özellikle genç girişimcilere daha fazla destek vermesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 19:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 19:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sezgin Baran Korkmaz: Genç girişimciler daha fazla desteklenmeli

Bugün başlayan yarın da devam edecek olan Uludağ Ekonomi Zirvesi iş ve ekonomi dünyasına yön veren isimleri ağırlayacak. program öncesinde zirve hakkındaki görüşlerini paylaşan Sezgin Baran Korkmaz, "Şirket ve birey olarak ülke ekonomisine neler katabileceğimizi anlatmak için buradayız. Bizim gibi ekonomiye katma değer sağlayan şirketlerin temsilcileriyle bir arada olup onların da fikirlerini dinleyip, yeni bilgiler edinmek için buradayız. Umarım iyi bir zirve olur" diye konuştu.

"HOLDİNGİMİ KENDİ İMKANLARIMLA KURDUM"

Holdingini kendi imkanlarıyla kurduğunu dile getiren Korkmaz, "Büyük aileler genellikle kendi çocuklarına 20 yaşında yönetim kurulu başkan vekilliği kartviziti, 21 yaşında makam aracı, 22 yaşında da 4 tane asistan veriyorlar. böyle olunca şirketlerin bir kısmı batabiliyor. Ben de batan bu şirketleri satın alıyorum. Bu hikayelerden çok fazla ders alıyoruz. Aldığımız şirketlerde aslında biz de mucizeler yaratmıyoruz. Şirketlerin hepsi birbirine benzer batışlar yaşıyorlar, genelde sorun yönetim eksikliği oluyor" ifadelerinde bulundu.

"GENÇLERE ŞANS VERİN"

Büyük şirketlerin, üniversitelerde okuyan genç, başarılı, ekonomik durumu çok iyi olmayan kişileri bünyelerine alabileceğini belirten Korkmaz, "Bu kişileri okutup, şirketlerinin belli departmanlarına yerleştirebilirler, onlara şans verebilirler. Bu verilen şans emin olsunlar ki şirketlerini daha ileriye götürecektir" dedi.

"ÜLKE OLARAK KENDİ KENDİMİZE YETEBİLİRİZ"

Türkiye'nin bugün, ekonomisini iyileştirmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Korkmaz, "Avrupa'daki ülkeler, Amerika ülkemiz üzerinde ekonomik baskılar uygulamak için her şeyi yapıyorlar. Bugün Amerika'ya yapılacak uçuşlarda uçak kabinlerinde elektronik cihaz taşıma yasağı geldi. Bu uygulanan baskının bir örneğidir" diyerek konuşmasını sürdürdü.

Zirveden beklentisini de dile getiren Korkmaz, "Biz Türkiye ekonomisine var gücümüzle, bütün enerjimizi harcayarak hangi katma değerleri sağlayacağımızı konuşursak kimseye ihtiyacımız olmadan da bunu başarabiliriz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.