Hava Durumu

Sezon başında Timsah'a önerilmişti...

Attığı gollerle Süper Lig’de gündem haline gelen Trabzonsporlu Mehmet Ekici, sezon başında Bursaspor’a önerilmişti. Yeşil Beyazlılar tercihini Aydın Karabulut’tan yana kullanınca şimdilerde dizini döver hale geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2015 06:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2015 06:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sezon başında Timsah'a önerilmişti...
Sezon başında Bursaspor’a Werder Bremen’de oynayan ancak forma şansı bulamayan Mehmet Ekici önerilmişti. O dönemde Bursaspor, kongredeki bir başkan adayının ön protokol imzaladığı Aydın Karabulut üzerine yoğunlaşmış ve transferle ilgili herhangi bir somut adım atılmamıştı. Bursaspor tercihini Mehmet Ekici yerine Aydın Karabulut’tan yana kullanmıştı. 

KADROYA GİREMEMİŞTİ

O dönemde Almanya’da şansını sonuna kadar kullanmak isteyen Mehmet Ekici, ilerleyen zamanda teknik direktör Viktor Skrypnyk tarafından kadroda düşünülmeyince Türkiye’nin yolunu tutmaya karar vermişti. Trabzonspor devreye girmeden tekrar Yeşil Beyazlı kulübe önerilen Ekici için Bursasporlu yöneticiler yine harekete geçmemişti.

KABUL ETTİ AMA

Mehmet Ekici’yi kiralama yöntemiyle satın alma opsiyonlu kadrosuna katma imkanı bulunan Timsah, transferde dümenini farklı yönlere çevirmişti. Bu gelişmenin ardından Süper Lig’de oynamayı zaten kabul eden Mehmet Ekici, Bordo Mavililer ile anlaşma sağlamış ve 1,5 milyon Euro bonservis bedeli ile Karadeniz ekibine transfer olmuştu. 

FRİKİK UZMANI

Ekici uzun zamandır Werder Bremen’de oynayamamanın sıkıntısını sezon başında çekerken, ilerleyen dönemlerde adeta yıldızı parlayan isim oldu. Son dönemde Trabzonspor’un skor yükünü adeta üstlenen ve takımının hücum hattının komutanı olan Mehmet Ekici, ligde 9 gol 8 asist, toplamda da 10 gol 11 asiste ulaşmayı başardı. Tercihini Aydın Karabulut’tan yana kullanan Bursaspor ise şimdi dizini döver hale geldi. 

3’TE 1’i EKİCİ'NİN

Süper Lig’de 23. haftaya kadar atılan 15 frikik golünün 5’i Mehmet tarafından kaydedildi. Ayrıca 24 yaşındaki yıldız, Van Hooijdonk, Vederson, Mehmet Topuz ve Selçuk İnan’ın ardından son 10 yılda en fazla frikik golü atan futbolcu rekorunu egale etti. 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.