Hava Durumu

Şikayet ettiklerine pişman etti

ARTVİN’in Hopa İlçesi’nde Sarp Sınır Kapısı’nda kimlikle geçiş işlemleri için işe alınan ancak geçiş ücretinin 1 liradan 15 liraya çıkarılmasının ardından geçen hafta işlerine son verilen 14 işçi, bölgede incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2013 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2013 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şikayet ettiklerine pişman etti

İşlerine sorgusuz sualsiz son verildiğini anlatan işçilerden Olcay Tan’ın, "Çoluk çocuğumuz var" sözleriyle yardım edilmesini istemesi üzerine konuşan Bakan Yazıcı, umut vermedi, iş aramalarını istedi. Bir de öyle bir sitem etti ki işçileri şikayet ettiklerine pişman etti...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara’dan uçakla Gürcistan’ın Batum havaalanı üzerinden Artvin’in Hopa İlçesi Sarp Sınır Kapısı’na geldi, gümrük sahasında yapılacak yeni düzenlemeler ile ilgili olarak yetkililerle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Yazıcı, daha sonra Gürcistan ve Türkiye arasında oluşturulan 200 metrelik tampon bölgede TRT’nin canlı yayın programına katıldı. Bu sırada iki ülke gümrüğünde geçişlere bir süre ara verilince araç kuyrukları oluştu. TIR sürücüleri, "Bugün Bakanın canlı yayını için bekliyoruz ama burası hep böyle. 20 saat oldu hala daha gümrükten geçmeye çalışıyoruz. Bazı arkadaşlarımız 3 gün bile bekliyor. Buna bir çözüm bulunmalı" diyerek tepkilerini dile getirdi.

KABAK SATICISI KADIN PARA ALMADI

Bakan Yazıcı, daha sonra Rize’nin Fındıklı İlçesi’ne geçti, işadamı Hasan Kartal tarafından yaptırılan Kız Öğrenci Yurdu binasının açılışını gerçekleştirdi. Yazıcı açılışın ardından halk pazarını gezdi, yöresel gıdaları satan kadınlarla sohbet etti. 65 yaşındaki Emine Şimşek’ten kabak almak isteyen Yazıcı fiyatını sorunca, ’Sana bedava’ cevabı aldı. 100 TL vermek istediği Emine Şimşek’in tüm ısrarlara rağmen para almaması üzerine kabağı alan Yazıcı teşekkür etti. Pazarı gezerken sigara içen bir kadına, "Orada ne var? Duman mı çıkıyor? Mangal mı yapıyorsun? Allah iyiliğini versin" diyen Yazıcı, daha sonra vatandaşlarla sohbet etti, sonra da pazardan ayrıldı.

BAKAN’IN HORONU GÜLDÜRDÜ

Bakan Yazıcı, Fındıklı Halk Eğitim Merkezi’ndeki el sanatları kursu belge törenine katıldı. Yazıcı, burada halk oyunları ekibi ile horon oynadı. Ancak horona ayak uydurmakta zorlanan Yazıcı, ekip sağa sola dönünce ortada kaldı. Bakan’ın bu durumu izleyenleri güldürdü. Yazıcı, horonun ardından Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyerlere belgelerini dağıttı, ardından da Rize Valiliği’nde İl Koordinasyon toplantısına katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.