Hava Durumu

Silahlı gaspçıları çakmakla korkuttu

Adana'da 33 yaşındaki İlker Şaş, işyerini soymaya gelen maskeli ve silahlı gaspçılara çakmak fırlatarak direndi. Çakmakların patlaması üzerine paniğe kapılan gaspçılar kaçmak zorunda kaldı. Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan market sahibi İlker Şaş, "İstediklerini verecektim ama silahı eşime ve çocuğuma çevirince karşı koydum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2013 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2013 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Silahlı gaspçıları çakmakla korkuttu

Olay  Ova Mahallesi'nin Şakirpaşa Caddesi'nde meydana geldi. Eşi 32 yaşındaki Serpil Şaş ile birlikte market çalıştıran İlker Şaş, gece işyerini kapatmaya hazırlanırken içeriye 2 kişi girdi. Elinde pompalı tüfek tutan maskeli saldırgan, "Kasayı aç" diye tehdit ederken, eli sopalı gaspçı ise tezgaha vurmaya başladı. Bu sırada marketin arka bölümünde çocuğuyla ilgilenen Serpil Şaş, sesleri duyup eşinin yanına gelmek istedi. Silahlı gaspçılar Serpil Şaş'a yönelince, market sahibi müdahale etmek istedi. Eşi ve çocuğunun tehdit altında olmasına sinirlenen İlker Şaş, saldırganlara direnmek istedi. Tezgahın üzerine çıkan eli sopalı saldırgan, İlker Şaş'a vurmaya başladı. Serpil Şaş, panik içinde bağırınca gaspçıların dikkati dağıldı. Durumdan yararlanan İlker Şaş, tezgahın üzerinde duran çakmakları gaspçılara fırlattı. Yere düşen çakmaklar patladı. Çıkan arbede üzerine gaspçılar, kaçmak zorunda kaldı. Ova Mahallesi ara sokaklarına giren gaspçılar, çalışır halde bıraktıkları motosiklete binerek olay yerinden uzaklaştı. İlker Şaş'ın ihbarı üzerine olay yerine gelen Gasp Bürosu ekipleri, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Olay nedeniyle şoke olan İlker Şaş, "Biri elinde silah, diğeri sopa olduğu halde maskeli 2 kişi içeri girdi. Eşim arka tarafta kızımızla ilgileniyordu. Çok kısık sesle 'kasayı aç' dedi. Ben 'ne isterseniz alın' diyecektim ki, eşim sesleri duyup yanıma gelmek istedi. Onlar da eşimi fark edip silahı doğrulttu. Bu sırada ben kendimi kaybetmişim. Biri tezgahın üzerine çıktı, sopayla bana vurmaya başladı. Diğeri de eşime yöneldi. Ben de tezgahın üzerinde duran çakmakları alıp fırlattım. Çakmaklar patlayınca korkup kaçtılar" dedi.

Polisin takibi sonucu kimlikleri belirlenen şüpheliler 17 yaşlarındaki A.B. ve M.K. gözaltına alındı. 2 şüpheli, ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.