Hava Durumu

Silahlı mı silahsız mı sormaya gerek yok

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'nın 8 Mayıs'taki çekilme kararına ilişkin "Silahlı mı silahsız mı diye sormaya gerek yok. Silahlı unsurlar nasıl geldiyse o şekilde, bilinmiş yollardan ülkeyi terk edecektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2013 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2013 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Silahlı mı silahsız mı sormaya gerek yok

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç, PKK'nın 8 Mayıs'ta sınır dışına çekilmesiyle ilgili soru üzerine şunları söyledi:

"Dünkü süreç öngördüğümüz bir süreçti. Artık silahlı unsurların Türkiye'den ayrılacak olmasını elbette memnuniyetle karşılıyoruz. Ama arkasından sürecin tamamlanması için yine çok dikkatli ve itina isteyen bir çalışmayı, gayreti göstereceğimizi söylemek istiyorum.

40 yıldır biliyorum ki söz sahibi olan herkes terörün son bulmasını samimi olarak arzu etmişlerdir. Bazı siyasetçilerin hakaretlerde bulunduğunu görüyoruz, ben bunları mazur görüyorum. Şiddetten beslenen siyasetçiler terör bitince kara kara ne yapacağını düşünüyor. Halkımız bunları ibretle görüyor. Süreç öngördüğümüz şekilde ilerliyor. Yeter ki bu yolu aksatacak eylemlerde bulunmayalım. Türkiye’de her kesim sürece katkı yapacak çalışma yapabilir.

Her şey düşünülmüş ve planlanmıştır. Silahlı unsurlar nasıl geldiyse o şekilde, bilinmiş yollardan ülkeyi terk edecektir. Bunu Hükümetimiz, MİT bilir, gereken tedbirleri alır, bunun gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda kendi tedbirlerini alır. Burada karmaşık bir şey yok, silahlı unsurların terk etmesinden söz ediliyorsa artık silahlı mı silahsız mı diye sormaya gerek olmaz. Militanlar, eylemciler, teröristler hangi ismi takarsanız takın Türkiye'yi terk edecekler denilseydi, silahlı mı, silahsız mı diye sormanıza gerek olurdu ama söze silahlı unsurlar Türkiye'yi terk edecektir denilmişse bunun silahlarıyla birlikte olacağını veya silahların bir şekilde bırakılacağını anlamış olmamız lazım. Arkasından söylenenler örgütün özellikle yönetici kadrosunun iç bünyelerine yönelik şeylerdir. Herhalde el sallamalarını beklemiyordunuz. Onlar da militanlarına yön gösteriyor. Onlar da başka argümanlar kullanmış olabilirler.

CHP ne yaptığını bilemez halde, iç kavgalarıyla uğraşan CHP’ye en azından siz MHP değilsiniz diyorum. CHP, AK Parti başarıya ulaşacak diye hasis olmamalı. MHP’yi biraz anlıyorum söylemleri 30 yıldır değişmedi, hükümeti karalamaya çalışıyorlar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.