Hava Durumu

Şimdi sırası değil

A Milli Futbol Takımı'nın kötü gidişini değerlendiren Ertuğrul Sağlam, "Devamlılık ve istikrar Türk futbolundaki en önemli sıkıntıdır. Ben istikrardan yanayım. Elbette her teknik adam gibi benim de hayalim o noktada olabilmek ama şu an böyle bir şey mümkün değil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2012 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2012 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şimdi sırası değil

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Orhangazi Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Tecrübe Paylaşım Semineri'ne katıldı. Futbolla nasıl tanıştığını, hem eğitimini hem de sporu nasıl idare ettiğini öğrencilere anlatan Sağlam, "Hayatınızın bir yerinde mutlaka spor olsun. Ancak hiçbir zaman eğitiminizi aksatmayın" dedi. Daha sonra öğrencilerden sorular alan Sağlam, "Avrupa'da neden başarılı olamıyorsunuz?" sorusuna, "Beşiktaş'ta Şampiyonlar Ligi'ne yükseldik. Orada acı bir sonuç aldık. Son maçın son saniyesine kadar gruptan çıkma şansını elde edebildik. Transfer yapabilecek ekonomik yeterlilik de yoktu. Sonra Bursaspor'da tarihi başarı elde ettik. Ama çok erken bir başarıydı bu. Şampiyonlar Ligi için de yeterli bir takım değildik. Anderlecht ve Twente maceralarını yaşadık. Çok şanssız iki eleniş oldu. Çok başarısız olduğumuz söylenemez" cevabını verdi.

Avcı'ya inandık
Bir öğrencinin "Milli Takım'ın hali ne olacak?" sorusuna ise Ertuğrul Sağlam, "Milli takım hepimizin takımı. Devamlılık ve istikrar Türk futbolundaki en önemli sıkıntıdır. Ben istikrardan yanayım. Abdullah Avcı ve ekibine biz inandık. Ben onun göreve gelmesini doğru seçim olarak değerlendirmiştim. Biraz daha hoşgörülü olmak zorundayız. Başarısız görünen bir ortam varsa da biz onlara güvenirsek daha iyi şeyler yapacaklardır. Kesinlikle bu kadroyla devam edilmesi gerekir. Elbette her teknik adamın olduğu gibi benim de hayalim bir gün Milli Takım'da teknik adamlık yapabilmek. Ancak şu anda Türkiye'nin başında çok değerli bir antrenör varken bunları konuşmak hem ona saygısızlık olur hem de sırası değil" ifadelerini kullandı.

Bu yüzden uzattım
Ertuğrul Sağlam, "Bursaspor'un Ferguson'u olmak istiyor musunuz? Avrupa'da çalışmayı düşündünüz mü?" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Sözleşmemizi uzatmanın altında kalan beklenti buydu. Bir Avrupa takımını çalıştırmak mı, yoksa Bursaspor'u Avrupa takımı yapmak mı? Bursaspor'u Avrupa takımı haline getiririz beklentisi vardı. Yaşanan bazı sıkıntılar hevesimizi zaman zaman aşağıya çekti. Ama mukavelemi uzatmamın nedeni buydu. Avrupa isteğini bu beklentiyle kaldırmıştım. İnşallah bundan sonraki süreç bizim motivasyonumuzu üst seviyeye çıkarır". Sağlam daha sonra Prof.Dr.Recep İleri tarafından plaketle onurlandırılırken, başarılı teknik adam da İleri'ye adının yazılı olduğu bir Bursaspor forması hediye etti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.