Hava Durumu

Simone Biles tarihe geçti!

Olimpiyatta 4 altın madalya sahibi ABD'li jimnastikçi Simone Biles, triple double hareketini deneyen ve bunu başaran ilk kadın atlet oldu. 22 yaşındaki genç sporcu altıncı ulusal madalyasını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2019 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2019 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Simone Biles tarihe geçti!

Son taklasını çift burguyala tamamlayarak hem salonu hem de yorumcuları coşturan Biles, sosyal medyanın da gündemine oturdu. Biles'ın, bu harekete beş yıldan uzun bir süredir çalıştığı belirtildi.

Simone Biles, 2016'da düzenlenen Rio Olimpiyatları'nda, bireysel olarak iki branşta altın madalya alarak ülkesinde ses getirdi. Biles, ABD'de jimnastik sporunun yetkili organı 'USA Gymnastics'e yönelik taciz eleştirileriyle de gündeme gelmişti.

"BİZİ KORUYAMIYORSUNUZ" SİTEMİ

Kurumun, sporcuları, eski takım doktoru Larry Nassar'ın istismarından koruyamamasını eleştiren Biles, "Tek bir işiniz var ve bizi koruyamıyorsunuz" demişti.

Yaşadıklarından ötürü çok üzgün olduğunu belirten Biles, "Ne zaman vücudumda bir ağrı hissetsem, doktora gitmek istemiyorum. Bunun üzerine gitmek istemiyorum. Bu çok zor. Atlatmaya çalışıyoruz; ancak hala zamana ihtiyacımız var" diye konuşmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.