Hava Durumu

Şimşek'ten S&p'ye tepki

Malatya'ya bazı inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Bakan Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 'pozitif' olan kredi notu görünümünü 'durağan'a çeviren S&P'ye yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2012 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2012 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şimşek'ten S&p'ye tepki
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard & Poors'un (S&P), Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağana revize etmesiyle ilgili, "Bu küresel krizde gördük, 3A notu verdikleri ülkelerin, 3A notu verdikleri şirketlerin çoğu batık. Fazla kaale almayın" dedi.

Şimşek, "Değerlendirmeye gerek yok. Çok geriden gelen, 9 ay önceki bir takım sorunlara takılmış bir rapor. Birincisi o. İkincisi S&P'ye hiç yakışmayan çok ciddi maddi hatalarla dolu. Önce bilgilerini, analizlerini bir doğru yapsınlar. Üçüncüsü olarak, doğrusu bu küresel krizde gördük, 3A notu verdikleri ülkelerin, 3A notu verdikleri şirketlerin çoğu batık. Ama bir türlü performansını göremedikleri, siyasi istikrarını takdir edemedikleri Türkiye ile ilgili bir takım takıntıları var. Artık dünyada finans sektörü de piyasalar da eskisi gibi bu uluslararası kredi kuruluşlarını fazla kaale almıyorlar. Sizde fazla kaale almayın" dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.