Hava Durumu

Sinan Oğan: "BBP, MHP'yle birleşecek"

Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, MHP'deki yönetimin değişmesinin ardından BBP'nin ve peş peşe flaş isimlerin MHP saflarına katılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 06:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 06:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sinan Oğan: "BBP, MHP'yle birleşecek"
Eski MHP milletvekili  Sinan Oğan, mevcut yönetimi başarısız bulduğu için aday olduğunu belirterek, "Kurultay olacak. Bu ne paraleldir, ne kumpastır, ne başka bir şeydir. Onu söyleyeyim. Paralele, Devlet bey ne kadar karşıysa ben ondan daha fazla karşıyım." dedi.

Oğan,  Hollanda  Azerbaycan Türk Kültür Derneği tarafından  Lahey'de düzenlenen "Türk Dünyası Nevruz Şenliği"ne katıldı. Programdan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Oğan, MHP'nin 8 Mayıs'ta tüzük, 29 Mayıs'ta da olağanüstü kongresini yaparak yeni genel başkanını seçeceğini ifade etti.

"KARDEŞLER ARASINDA YARIŞMA OLUR"

Demokrasiden korkmamak gerektiğini, demokrasinin temelinde yarışma kültürünün bulunduğuna işaret eden Oğan, "Ülkücü ülkücünün kardeşidir düsturu üzerine bina edilmiş bir partiyiz. Cennetmekan Başbuğumuz ülkücü ülkücünün kardeşidir demiştir. Dolayısıyla kardeşler arasında yarışma olur. Yarışacağız, tek bir vücut olarak çıkacağız, ondan sonra da kim genel başkan olacaksa diğerlerini etrafına toplayacak ve MHP güçlenerek yoluna devam edecek." diye konuştu.

"KİMSE ÜLKÜCÜ İRADEDEN ÜSTÜN DEĞİL"

Oğan, hiç kimsenin kurultay delegelerinden ve ülkücü iradeden üstün olmadığını belirterek, söz konusu iradenin kurultayla mevcut yönetime verdiği görevi şimdi geri almak istediğini kaydetti.

"BU NE PARALEL, NE DE KUMPAS"

"Kurultay olacak. Bu ne paraleldir, ne kumpastır, ne başka bir şeydir." diyen Oğan, şunları kaydetti:

"CEMAATLER GİTSİN SİYASİ PARTİ KURSUN"

"Paralele, Devlet bey ne kadar karşıysa ben ondan daha fazla karşıyım, kimse kusura bakmasın. Ben siyasi patilerin cemaatler ve farklı organizasyonlar tarafından yönetilmesine karşıyım. Cemaatler siyasete meraklıysa giderler bir parti kurarlar oturup siyaset yaparlar. Cemaatlerin, bu tür yapıların siyasetin dışında kalması gerektiği kanaatindeyim. Ben devlete şerik tanıyorum. Aynı zamanda MHP'ye de şerik tanımıyorum. MHP'nin bir tek şeriği vardır o da ülkücülerdir. Onun dışında MHP'nin bir şeriği, bir ortağı olamaz."

"MHP'YE CİDDİ KATILIMLAR OLACAK"

Oğan, genç ve dinamik bir yönetimin işbaşına gelmesiyle siyasete mesafeli duran veya siyasette kendisine uygun bir mecra bulamayan insanların MHP'ye katılacağını vurguladı.

"MHP'ye çok ciddi katılımlar olacaktır" diyen Oğan, "Başta  Büyük Birlik Partisiolmak üzere birleşmeler olacaktır.  Türkiye'de ismen çok tanıdığınız, çok bildiğiniz isimler MHP'ye katılmak için bizden haber beklemektedirler. İnşallah kurultayımızı yaptığımızda göreceksiniz peş peşe flaş isimler MHP saflarına katılacaklardır." ifadelerini kullandı.

"SÖZ VERİYORUM, BBP, MHP'YE KATILACAK"

Oğan, "Genel başkan seçilirseniz BBP kesin olarak MHP'ye katılacak mı?" sorusuna "Biz davet edeceğiz ve inanıyorum ki onlar da davete icabet edecekler. Şimdi ayrı bir kurumsal kimlik, elbette şu an bir şey demek o kurumsal kimliğe saygısızlık olur. Biz görüşüyoruz, arkadaşlarımız, hep iyi arkadaşlarımız. Aynı kökten geliyoruz, taban da bunu istiyor zaten. Dolayısıyla biz davet edeceğiz, onun sözünü veriyorum ve inancımı ifade ediyorum ki onlar da bu davete icabet edecekler. Sadece onlar değil, çok sayıda başka siyasi figürler de ve siyasi organizasyonlar da…" şeklinde cevap verdi.

"AVRUPA TÜRKLERİNDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN OLACAK"

Avrupa'daki Türklerle ilgili farklı projeleri olduğunu da belirten Oğan, MHP'de yönetime geldikleri zaman Avrupa Türklerinden sorumlu bir genel başkan yardımcılığı ihdas edeceklerini kaydetti.

Avrupa'nın ayrı bir seçim bölgesi olması gerektiğinin altını çizen Oğan, "Biz Allah nasip ederse önce genel başkan, sonra başbakan ve iktidar olacağımızı hesap ediyoruz. Bu başkan yardımcılığı aynı zamanda iktidara geldiğimizde kuracağımız dış Türkler bakanlığının da bir nevi temeli olacaktır." dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.