Hava Durumu

Sinek ısırığıyla hastaneye kaldırıldı! Ünlü oyuncu yaşam savaşı veriyor

Dört yıl önce oğlu Kayra ile birlikte Phuket'e yerleşen oyuncu Leyla Bilginel bir sivrisinek ısırması sonucu hastanelik oldu. Isırma sonucu Dangue virüsü kapan oyuncu, virüsün yan etkilerinden dolayı zor anlar yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2018 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sinek ısırığıyla hastaneye kaldırıldı! Ünlü oyuncu yaşam savaşı veriyor

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda beş gündür hastanede yatmakta olduğunu söyleyen ve konuşmakta güçlük çeken oyuncu Leyla Bilginel, sivrisinek ısırması sonrasında kaptığı Deng humması denilen hastalıkla savaştığını gözyaşları içinde anlattı.

"BENİM İÇİN DUA EDİN"

Dangue virüsü kapan oyuncu 'Benim için dua edin' notuyla Instagram hesabından paylaştığı videoda "5 gündür çok hastayım. Dişlerim birbirine vurduğundan çok konuşamıyorum. Sadece buraya gelenler dikkat etsin. Bir sivrisinek yüzünden ölümcül bir hastalık Dang Humması adında bir hastalık. Bir sivrisinek insanın hayatını alt üst edebiliyor. Dünden beri gelen bütün dualarınız beni buldu. Hepinizi seviyorum" dedi.

İLK TEHLİKEYİ ATLATTI

İlk tehlikeli dönemi atlattığını söyleyen ve kendisine gönderilen dualar ve sağlık temennileri için teşekkür eden Bilginel'in üzgün hali sevenlerini üzdü.

DANGUE VİRÜSÜ NEDİR?

Dang humması, dang virüsü kaynaklı bir enfeksiyondur. Sivrisinekler dang virüsünü bulaştırır (ya da yayar). İnsanların kemikleri kırılır gibi şiddetli ağrı çekmesine neden olduğu için, Dang humması "kırık kemik humması" olarak da bilinir. Dang hummasının semptomlarından bazıları şunlardır: baş ağrısı, kızamık görünüşlü cilt kızarıklıkları ve kaslarda ve eklemlerde ağrı. Dang humması, az sayıda insanda hayatı risk haline gelebilir. Bunlardan ilki hemorajik ateş olup kan damarlarında (kan taşıyan tüpler) kanama ve sızıntının yanı sıra trombositlerde (kanın pıhtılaşmasını sağlar) düşük seviyede kan görülmesine neden olur. İkincisi dang şoku sendromudur ve tehlikeli derecede düşük tansiyona neden olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.