Hava Durumu

Sınıfta kalma geri mi geliyor ?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ilkokullarda sınıfta kalmanın geri getirilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2013 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2013 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sınıfta kalma geri mi geliyor ?

Bakan Nabi Avcı, Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi’nde katıldığı “Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı” konulu toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlkokullarda sınıf kalmanın yeniden getirildiği yönünde iddiaların hatırlatılması üzerin Avcı, “Sınıfta kalma yeniden getirildi diye bir şey söz konusu değil. Yapılan açıklama, e-kayıt sistemine rağmen hiç okula gelmeyen öğrenciler var. Hiç okula gelmeyen öğrenciler hangi sınıfa gelmedilerse o sınıfta devam edecekler. Yani birinci sınıf öğrencisi hiç okula gelmemiş, hiç devamı yok, devamsızlığı var, hiç okula uğramamış, gelecek sene geliyor ‘beni ikinci sınıfa yazın’ diyor, bu olmaz. Ne yapmak gerekiyor, onu birinci sınıfa yazmak gerekiyor. Diğer konularda bir değişiklik yok. Okula gelen, derse devam eden öğrenciler için eski uygulama aynen devam ediyor. Sınıfta orada yok” dedi.

Bakan Avcı, okulların 100 metre mesafesine kadar içki satışının yasaklanmasıyla ilgili soru üzerine ise, “İyi bir mesafe” demekle yetindi. LYS için lise son sınıf öğrencilerine verilen izin hakkının Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) girecek öğrencilere de verilip verilmeyeceği yönündeki bir soruya ise Bakan Avcı şöyle karşılık verdi:

“SBS zaten çok yaklaştı. Ama diğer öğrenciler için vakit vardı. Onları bu rapor kandırmacasından kurtarmamız gerekiyordu, onu yaptık.”

Bakan Nabi Avcı, bir soru üzerine de, “Anadolu öğretmen liseleriyle ilgili herhangi bir kapatma kararımız yok. Yatılı bölge okullarının da durumlarını gözden geçiriyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.